Invest Build Media
Любопитно Туризъм и Екология

Вижте къде се намира най-добрият ресторант в света

„Дисфрутар“ (Disfrutar) в Барселона, основан от главни готвачи от легендарния „елБули“, пионер на молекулярната кухня, беше коронован за най-добър ресторант в света от класацията „50 най-добри ресторанти“, съобщи АФП.

„Новаторските ястия са създадени с изключителни технически умения и поднесени по възможно най-забавния начин“, коментират от класацията.

Менютата на Ориол Кастро, Едуард Шатрук и Матеу Касакас се състоят от 30 различни ястия.

Класацията, изготвена от британска пресгрупа в отговор на пътеводителя „Мишлен“, за пореден път дава предимство на испанските ресторанти. „Асадор Ечебари“ в баското село Акспе заема второ място, а „Диверксо“ в Мадрид – четвърто.

Третото място е отредено на парижкия ресторант „Табл“, ръководен от главния готвач Брюно Вержус, който миналата година зае 10-о място.

Най-добрият южноамерикански ресторант, „Майдо“ в Лима, се класира на пето място, а най-добрият северноамерикански ресторант, „Атомикс“ в Ню Йорк, на шесто.

Класацията „50-те най-добри“ се изготвя от 2002 г. от повече от 1000 „независими експерти“ (шеф готвачи, специализирани журналисти, собственици на ресторанти и др.), които изпращат своите оценки на списание „Ресторант“, от групата „Уилям Рийд“.

Вижте още

Днес е 17 септември – Ден на София

admin

Визите за Канада отпадат частично от 1 май, окончателно от декември

ivan

Превръщане на теснолинейката: План за интеграция в националната теристическа реклама

Напишете коментар