Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Небостъргачът Бурж Халифа бе осветен в розово срещу рака на гърдата

Високият 828 метра „Бурж Халифа“ – най-високият небостъргач в света, бе осветен в розово по повод ежегодната световна кампания за борба с рака на гърдата, информира „Франс прес“, цитирана от БТА.

Инициативата, която цели да се съберат средства, ще бъде повторена днес и утре и през следващите уикенди през октомври, се казва в комюнике на компанията за недвижими имоти „Емаар пропъртис“ в Дубай.

Посетителите на „Бурж Халифа“, превърнал се в голяма туристическа атракция от официалното му откриване през 2010 г., бяха подканени да се облекат в розово, за да демонстрират подкрепата си за кампанията.

Посветени на събитието шоколади бяха раздадени на клиенти на кафене на 148-ия етаж на небостъргача, а 1 дирхам (25 цента) от платената сума за всеки продаден артикул в магазините на „Бурж Халифа“ ще бъде предоставен на фондацията „Ал Джалила“.

Основана по инициатива на шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, фондацията „Ал Джалила“ се бори за спасяване на човешки животи чрез своевременно откриване на рак на гърдата – най-често срещания и най-смъртоносен вид рак сред жените.

Dubai's Burj Khalifa, the world's tallest tower, is lit up in pink to raise awareness and funds to fight breast cancer, in the Gulf Emirate of Dubai on October 13, 2016.    / AFP / KARIM SAHIB

Вижте още

Parkorman – новият бял дроб на Истанбул (СНИМКИ)

Как изглежда къщата на Лео ди Каприо, чийто наем за вечер е 4,5 хил. долара (СНИМКИ)

leni

Архитекти ще обсъждат най-новите тенденции при съвременните търговски сгради

admin

Напишете коментар