Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Нов индустриален парк в Пловдив привлича инвеститори с добро местоположение

Пловдив остава предпочитано място за започване на индустриална дейност. Това стана ясно по време на семинар за пазара на индустриални имоти, организиран от платформата „БГ склад”.

Участниците в дебата се обединиха около идеята, че индустриалните проекти могат да се случат в градове, където има подходящите условия и където инвеститорът е сигурен, че лесно може да намери парцел с прилежаща инфраструктура. „Индустриален парк Марково“, който се намира в южната част на Пловдив, е терен, който вече е подготвен за посрещане на инвеститори и те няма да загубят ценно време в преодоляване на бюрократични пречки.

Мястото на околовръстния път, удобно и атрактивно за всякакъв тип производствени дейности и логистика, беше избрано от „Галакси инвестмънт груп“ за стартиране на проекта. Паркът се намира на 15 км от автомагистрала „Тракия“, на 10 км от Летище Пловдив и на 5 км от митницата. Районът е известен като индустриалното сърце на България, със силно развито машиностроене и леки производства.

Има отлична транспортна инфраструктура – магистрали, железопътни линии и международно летище. В близост до „Индустриален парк Марково“ преминават основни пътни артерии и три от паневропейските коридори. „Индустриален парк Марково“ предлага парцели за логистика и различен тип производства.

Проектът е с обща квадратура от 158 000 кв. м, като могат да се обособят терени с големина според търсенето на клиента. Конкурентно предимство на проекта е възможността за газификация, което прави бъдещото производство изключително ефективно. Предлагат се различни варианти за развитие на зоната в зависимост от специфичните изисквания на инвеститорите. Цените са конкурентни в сравнение с другите в региона. Първите продажби на терени вече са факт.

Развитието на „Индустриален парк Марково“ е от изключително значение за индустриалния облик на южната част на Пловдив. Районът не е презастроен за разлика от зоните около селата Раковски, Радиново и Куклен. В последните години много големи и знакови компании инвестираха в терени край Пловдив. Според наблюдателите на имотния пазар това се дължи на по-ниските производствени разходи и отлично развитата транспортна инфраструктура, което подпомага индустриализацията на региона.

industrialen-park-markovo-01

industrialen-park-markovo-02

Вижте още

Хотел-бижу в Мароко (СНИМКИ)

Разпечатаха на 3D-принтер малка къща за живеене в Амстердам

admin

Модерен и уютен интериор на всекидневна с приобщен балкон

leni

Напишете коментар