Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Ей Ти енд Ти купува медийната група Тайм Уорнър за 85,4 млрд. долара

Американският телекомуникационен гигант Ей Ти енд Ти (AT&T) обяви, че купува медийната група Тайм Уорнър (Time Warner), която притежава телевизиите ЕйчБиО (HBO) и СиЕнЕн (CNN) и компанията за производство на филми и телевизионни предавания Уорнър Брадърс (Warner Brothers), съобщиха световните агенции.

В публикуваното вчера официално изявление на АТ&T се посочва, че компанията ще плати по 107,5 долара за всяка акция на Тайм Уорнър, което означава общо 85,4 милиарда долара, а като се прибавят и задълженията на Тайм Уорнър, сумата на сделката може да достигне 108,7 милиарда долара. Плащането ще се извърши в брой и ценни книжа в равни пропорции.

Ако сделката бъде одобрена от антитръстовите регулатори, тя ще бъде най-голямата в света за тази година и ще промени значително американския медиен пейзаж, отбелязват Франс прес и Асошиейтед прес

Новата структура ще има пазарна капитализация от над 300 милиарда долара, с разнообразни дейности, от телекомите и медиите до кабелната телевизия и интернет. Тя ще бъде оглавена от изпълнителния директор на AT&T Рандъл Стивънсън, според в. „Уолстрийт джърнъл“, цитиран от ТАСС.

Кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп заяви вчера, че ако беше президент, щеше да се противопостави на тази сделка, защото тя води до концентриране на твърде много власт в ръцете на твърде малко хора, предаде ДПА.

Вижте още

Държавните имоти вече ще са с наеми по пазарни цени

leni

Летище София инвестира в технологични иновации за по-добра безопасност

А. Стойковa

Започва най-големият онлайн шопинг маратон в света

Напишете коментар