Invest Build Media
Туризъм и Екология

Мошеници продавали фалшиви билети за Версайския дворец

Петима служители на двореца Версай, на възраст между 21 и 34 години са били заловени миналата седмица за продажбата на фалшиви билети за вход за Версайския дворец във Франция, предават Artprice и БГНЕС.

Те са обвинени в измама и задържани от полицията. Двама мъже и две жени, участващи в схемата са подведени под отговорност. Друг член на групата, който е работил в двореца като сезонен работник през последните четири години, е заподозрян като лидер и е бил задържан.

В продължение на няколко месеца екипът е разпространявал два вида фалшиви билети: реални билети, които са били повторно използвани, и фалшиви билети, които позволяват достъп до парка и до мини-влака.

Схемата е работила по следния начин: касиер дава тези фалшиви билети на посетителите, които плащат в брой. След това съучастниците позволяват на посетителите достъп без да използват контролно-пропускателен пункт. Схемата е разкрита от други работници, които забелязали, че тези фалшиви билети не са били валидирани на машините при входа, а един от ръководителите на музея е докладвал в полицията. В момента на ареста, всеки един от заподозрените е имал около 150 фалшиви билети в него, които препродава за по 10 евро всеки.

Смята се, че екипът е причинил щети за 250,000 евро на обществената институция от август до сега, а следователите планират да разширят своето търсене за периода от цялата година 2016 г. Миналата година, Версай е приел повече от 7 милиона посетители.

Това не е първият подобен случай. През 2010 г., схема за двойна продажба на билети е разкрита в музеите на град Марсилия. През 2013 г., Музеят на Виктория и Албърт в Лондон предупреди посетителите на изложбата „Дейвид Бауи” за разпространението на фалшиви билети. През същата година, Лувъра откри фалшиви билети в ръцете на чуждестранни туристи.

Вижте още

40 напълно запазени древни кораби са открити по черноморското ни крайбрежие

admin

Градчето, в което всички живеят под земята

leni

Най-старият град в Русия – Дербент

leni

Напишете коментар