Invest Build Media
Имоти и строителство

Спортното министерство дава 631 000 лв. на Станка Златева за зала по борба

Министерството на младежта и спорта ще отпусне 631 000 лв. за изграждане на първи етап на спортна зала по борба в Сливен по проект на клуба на Станка Златева. Това обяви на официалната пресконференция министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

По проект залата ще бъде изградена в парк „Юнак“ в Сливен и ще се използва за тренировъчна дейност по борба. Общата застроена площ на съоръжението е 1250 кв.м. В него ще има два тепиха със зона за изчакващи спортисти и треньорска ложа. Ще бъдат изградени тренировъчни съблекални за мъже и жени, складови помещения за спортния инвентар, както и треньорски офиси и санитарни възли.

Новата спортна зала ще допринесе за популяризирането на борбата и ще даде възможност на повече деца и младежи да тренират този спорт. Също така тя ще бъде подходяща за провеждането на подготвителни лагери на националните отбори за кадетки и девойки.

Освен това в нея ще могат да се организират и администрират състезания, семинари и спортни срещи. Съвместно с училищата ще бъде подпомогнато развитието на училищния спорт и откриването на талантливи млади спортисти.

krasen-kralev-stanka-zlateva-zala-02

„След изграждането на големи спортни зали като „Арена Армеец“, „Колодрума“, „Булстрад Арена“, „Арена Бургас“, които са на много високо европейско ниво, политиката ни е насочена към реконструкцията на съществуващите съоръжения и към изграждане на по-малки тренировъчни зали“, каза министър Красен Кралев.

„В момента имаме дефицит при залите за подготовка, затова с огромно удоволствие подкрепихме проекта на Станка Златева. Надяваме се по този начин да върнем старата слава на българската борба“, допълни той.

По думите на Кралев новата зала е в плановете на федерацията по борба за реформа в спорта и ще бъде един от 6-те национални центрове, в които ще се провежда подготовка и състезания от вътрешния календар.

„Благодаря на министерството, че подкрепи проекта за изграждане на нова зала по борба и на Община Сливен, че предостави терен, защото без тази помощ проектът нямаше да се осъществи“, каза сребърната медалистка от олимпийските игри в Лондон .

Министерство на младежта и спорта открива процедура за възлагане на обществена поръчка „публично състезание“ за избор на изпълнител за изграждането на залата по борба. Тя ще бъде обявена в началото на следващата седмица.

Това не е първата голяма инвестиция от спортното министерство в Сливен. През 2011 г. ММС отпусна средства в размер на 222 000 лв. за реконструкция на покритата лекоатлетическа писта в Спортен комплекс „Сливен”, а през 2015 г. 93 000 лв. за газификация на същата зала.

 

Вижте още

Временно затварят участък от бул. Пенчо Славейков в София заради строежа на метрото

ivan

Решения чрез законови промени търси нова организация на строителни предприемачи

ivan

Зa дeceт гoдини y нac цeнитe нa жилищата ca нapacнaли c oĸoлo 30%

Напишете коментар