Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Масова продажба на имоти в Гърция

Над 200 000 жилища са обявени за продажба в цяла Гърция, като техният брой се е увеличил с 25% в сравнение с две години назад, сигнализират агенти по недвижими имоти, цитирани от в. „Български новини“. Този бум на продажби е регистриран заради невъзможността на хората да плащат непосилно високите данъци.

Около 99 000 жилища са обявени за продажба в Атина и Солун, а броят за цялата страна приближава до 110 000. Въпреки това, според президента и главен изпълнителен директор на сайта за недвижими имоти E Real Estates, Темистокъл Бака, има собственици, които имат намерение да продават, но без да го декларират. Ако към тях се прибавят и строителите, тогава имотите за продажба надхвърлят 200 000, уточни още той.

Според проучване на в. „Български новини“, цените на имотите в центъра на Атина са изключително ниски в сравнение с предишни години. Жилище от 70 кв. м в приличен централен квартал може да се намери и за 20 000 евро. Друг парадокс, който се наблюдава е, че доста от жилищата, които се дават под наем по центъра на Атина, собствениците ги предлагат само срещу плащане на ток, вода и жилищен данък, без плащане на друг наем.

Вижте още

Вече има нова най-скъпа автомобилна компания в света

leni

Булгаргаз заплашен със запориране на сметки заради дълг към британски инвеститор

ivan

Винетните стикери остават с непроменени цени през 2017 година

admin

Напишете коментар