Invest Build Media
Инвестиции

Подписахме със Сърбия за намаляване на международните тарифи за роуминг услугите

България и Сърбия подписаха на 9 декември Меморандум за намаляване на международните тарифи за роуминг услугите в двете страни. Споразумението предвижда поевтиняването на стане факт от три до шест месеца. Документът бе парафиран от българския министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и сръбския министър на търговията, туризма и съобщенията Расим Ляич по време на срещата на Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния, която се провежда днес в сръбската столица Белград.

След подписания меморандум Сърбия стана втората страна от Западните Балкани, с която България сключи споразумение в тази област. Преди по-малко от месец страната ни подписа аналогичен документ и с Република Македония.

Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с ЕС е сред приоритетите на българското правителство. Тази тема ще бъде водеща и по време на предстоящото от 1 януари 2018 г. Българско председателство на Съвета на ЕС. Намаляване на тарифите в комуникационните услуги е част от мерките за подобряване на свързаността на всички равнища в региона, което пряко ще се отрази на контактите между гражданите и фирмите.

Вижте още

Файненшъл таймс: България отлага реформи заради европредседателството

ivan

От 1 ноември влиза в сила нощен абонамент за паркиране в синята зона в София

ivan

Германски автомобилен гигант ще открие ново производство край Ловеч

ivan

Напишете коментар