Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Археолози надникнаха в „гроба“ на Исус Христос в Йерусалим

Археолози свалиха мраморната плоча над гроба на Исус Христос в църквата „Възкресение Христово” в Йерусалим, съобщава International Business Times.

Под плочата, поставена там през 1555 г., беше намерено голямо количество камъни. Според Фредрик Хиберт от Националното географско общество на САЩ, предстоят още много научни изследвания, но специалистите се надяват накрая да видят какъв е бил оригиналният камък, на който, според преданието, било положено тялото на Исус Христос след свалянето му от кръста.

Божи гроб представлява гробница в скалата под олтара на църква „Възкресение Христово“ в Ерусалим. Според преданията, тя се е намирала извън градските стени северозападно от Йерусалим, недалеч от Голгота. Впоследствие тук е построена Кувуклията и Храмът, посветен на Възнесението Божие.

Сега археолозите се надяват отварянето на гробницата да позволи да се разбере защо майката на император Константин I (управлявал Римската империя от 306 до 337 г. пр. н. е.) – Света Елена, е избрала и посочила именно това място като последното, където е лежало тялото на Спасителя.

isus-grob-02

Вижте още

Наш сънародник в чужбина иска да възстанови паметника на НДК

ivan

Китара в интериора ( СНИМКИ)

Дизайнери с радикални идеи за „презамразяване“ на Арктика

leni

Напишете коментар