Invest Build Media
Имоти и строителство

Откриха най-голямата църква в Асеновград

След 18 години строителство и чакане, в Асеновград отвори врати нова църква. За откриването й дойдоха много официални лица, сред които Патриарх Неофит и премиерът Бойко Борисов. За изграждането на 12-тия и най-голям храм в града са помогнали богомолци и частни фирми както от страната, така и от чужбина.

„Правителството е обновило и изградило стотици църкви и манастири. Виждате колко е красиво, колко е хубаво, колко е добре за вярата, за образованието, за националната сигурност, защото това е за българина”, коментира министър-председателят.

Той уточни, че средствата, които се събират от контрабандата и корупцията, се дават за музеи, паркове, църкви, манастири, пътища, както и за пенсионерите.

На журналистически въпрос премиерът отговори, че очаква честни избори и увери, че се полагат всички усилия за това. Попитан дали очаква българите да се включат в референдума, Борисов отговори: „Това е демокрацията. Даваме възможност. Нека да си кажат хората мнението“.

Относно консултациите за нов еврокомисар министър-председателят подчерта, че ще разговаря с председателя на Еврокомисият Жан-Клод Юнкер за това какви са възможностите.

„От 12 милиарда бюджетът за България стана 15 милиарда за следващите години, така че Кристалина Георгиева изпълни ролята си по бюджетирането. Сега ни трябва някой в сверите дали екология, дали регионално развитие, там където България има най-много нужда, ако можем там да се преборим“, добави Борисов.

Относно АЕЦ „Белене” премиерът напомни: „Успяхме да договорим да паднат лихвите, договорихме руската страна да няма претенции към България. И не на последно място за по 30 години удължихме живота на двата реактора в Козлодуй“.

Министър-председателят каза още, че или ще се намери инвеститор, или вариант, по който да бъде направен седми реактор в АЕЦ „Козлодуй”. „Така че парите, които сме дали, да не се наложи да правим музей на ядрени реактори и да ги излагаме там. От 86-та година са ги започнали. Кажете едно нещо, което ние с министъра сме започнали и не сме го направили“, заяви Бойко Борисов.

borisov-asenovgrad-cyrkva-02

Вижте още

800 млн. евро все още липсват за пътя София-Видин

ivan

Строители в Бургас разтревожени от забавяне на плащанията по програмата за саниране

ivan

Проектът за АЕЦ Белене ще получи лицензия до края на годината

ivan

Напишете коментар