Invest Build Media
Туризъм и Екология

Осем плажа вече са с открити процедури за концесия

Правителството открива процедури за предоставяне на концесия за услуга за осем морски плажа – „Дюни-юг“, „Бургас-север“, „Обзор-юг“, „Поморие-централен“, „Къмпинг Оазис“, „Къмпинг Нестинарка“, „Свети Влас-изток“, „Нов плаж Свети Влас“.

Предлага се 20-годишен срок на концесията, като правителствената пресслужба посочва, че той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морските плажове.

Конкурсът ще бъде организиран от министъра на туризма, който с промените в Закона за устройството на черноморското крайбрежие от тази година пое функциите по предоставяне на концесиите на плажовете. Най-голяма тежест в офертите – 50%, ще има критерият за размер на периодичните плащания, които се дължат за правото на използване на терена – т.нар. ставка за роялти.

Следващият критерий е за най-ниската предложена цена за чадър и шезлонг в платената зона на морския плаж. Неговата относителна тежест е определена на 40%. Предвид ще се вземат и предложенията за подобряване на пешеходния достъп до морските плажове – с относителна тежест от 10 на сто.

Размерът на минималното годишно концесионно плащане е определен съгласно одобрената от правителството методика. Определени са и гаранции за участие в процедурите и са предложени банкови гаранции за концесионните плащания и доброто изпълнение на задълженията по договорите.

Вижте още

Външното министерство зове да не пътуваме до Шри Ланка

ivan

Една от най-невероятните хотелски стаи в света (СНИМКИ)

leni

Розовите плажове – чудесата на природата

leni

Напишете коментар