Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Премиерът откри спортната зала „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев

Премиерът Бойко Борисов откри нова спортна зала в гр. Гоце Делчев, като изтъкна усилията си за осигуряването на средствата за довършването на строителството й.

„Имаше проблем с изграждането на спортната зала, но говорихме с кмета и с депутатите и осигурихме финансиране за завършването й, за да имат младите хора повече възможности за свободното си време“, каза той.

Многофункционалната спортна зала „Неврокоп арена“ представлява комплекс с обща застроена площ 3071 кв.м. Включва зала с 1100 места, подходяща за състезания и тренировки по хандбал, баскетбол, волейбол, борба и тенис, хотел за настаняване на спортисти и общи части за посетители.

Залата е с капацитет 1100 зрители и може да се използва за няколко спорта. За изграждането й държавата е отделила над 3.3 млн. лева, а от бюджета на общината са вложени 620 хиляди лева.

Министър-председателят припомни, че в сътрудничество с централната изпълнителна власт от няколко години в Гоце Делчев е изграден нов парк, оправени са и пътищата. „Всичко това е възможно, защото има парламент, има правителство, има – колкото и да не се харесваме, някакво разбиране за стабилност“, коментира премиерът.

Той отбеляза също, че програмата за саниране на жилищни сгради, за която „в началото малко ни се смееха“, видимо променя вида на градовете и повишава цената на имотите, без да се вдигат данъците.

„Виждате какъв им е обликът. Като се знае на какъв хал сме всички, не виждам след колко години и десетилетия някои ще ги оправи. А с тази програма хем се вдига цената на имота, хем данъците не се вдигат. Напомням, че местните власти определят данъците. И няма как някой да дойде и да ви изгони, за да ви вземе апартаментите. Все пак да напомня за това“, каза Борисов.

nevrokop-arena-02

nevrokop-arena-03

Вижте още

2016 г. била успешна за покупко-продажбата на хотели в Източна Европа

ivan

София е избрана за участие в инициативата „Зелени градове“ на ЕБВР

ivan

Забраняват продажбата на прясно свинско месо на фермерските пазари

ivan

Напишете коментар