Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Верига за бързо хранене от Финландия навлиза в България

Финландската верига заведения за бързо хранене „Хесбургер“ (Hesburger) стъпва на българския пазар с две заведения – в Стара Загора и Ловеч в началото на следващата година. Това съобщиха от компанията за недвижими имоти „Колиърс“, посредничила за сделката за един от имотите.

До края на 2017 г. пък се предвижда изграждането на още 4 заведения за бързо хранене, като общата инвестиция за тях ще е между 3 и 4 млн. евро , а в тях ще работят около 70 души.

От „Хесбургер“ са решили да залагат на български доставчици на продукти и суровини. „Единствено основната съставка на нашите бургери , „Хесбургер“ сосовете, ще бъде внасяна от Финландия. Тя се произвежда в собствената ни фабрика“, заяви отговарящият за бизнес развитието на компанията Иева Салмела.

Финландската верига за бързо хранене е насочила интереса си към сравнително големите градове в България, като ще се търсят помещения за ресторанти по главните търговски улици.

„Хесбургер“ е финландски семеен бизнес, датиращ от 1966 г. с първи обект в Наантали. Днес „Хесбургер“ притежава над 430 обекта във Финландия, балтийските републики, Германия, Русия и Украйна. Във веригата работят над 6700 служители.

Вижте още

С плащането към Русия реакторите за „Белене“ стават собственост на НЕК

admin

Емил Караниколов: Целта ни е максимална защита на държавния интерес в ЕмКо

ivan

Източници твърдят, че заводът на Фолксваген ще бъде в Турция

ivan

Напишете коментар