Invest Build Media
Имоти и строителство

Фандъкова: Строителството в „Младост“ ще бъде спряно

Строителството до бл. 70 в столичния квартал „Младост“-1 ще бъде спряно. Проверка на главния архитект на София Здравко Здравков е установила, че районната администрация е допуснала пропуски при обявяване на разрешението за строеж, поради което то не е влязло в сила и там не може да се строи.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова каза, че не е морално строителството да започва точно в този момент.

„Смятам, че това е абсолютно недопустимо, да започне строителство само няколко дни преди встъпването в длъжност на новия кмет. Намирам го за провокация, не само към желанието на гражданите и на новия районен кмет, но и към мен, защото аз възложих цялостна ревизия на издадените строителни разрешителни. След като хората ясно показаха своето желание, ние с главния архитект решихме и той спря издаването на всякакви разрешения за строеж в жилищните комплекси.“

Главният архитект на София Здравко Здравков е извършил проверка на процедурата по издаване на строителни книжа на обекта до блок 70 в жк „Младост 1“, съобщиха по-рано от пресцентъра на Столичната община (СО).

Строителна фирма постави ограда около обекта с намерение да започне строеж. Жители от квартала, заедно с новоизбрания кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, която все още не е встъпила в длъжност, блокираха достъпа на багерите до зелената площ. Кметът Фандъкова определи строителството като провокация към гражданите, които показаха своята активна позиция в последните месеци.

Проверка по случая е установила, че районната администрация е допуснала пропуски при обявяване на разрешението за строеж. Затова то не е влязло в сила и не могат да се извършват строителни дейности, посочват от Столичната община.

По процедура главният архитект връща в район „Младост“ документацията по случая за повторно обявяване на всички заинтересовани страни. Главният архитект на София е запознал Десислава Иванчева с резултатите от проверката.

Вижте още

Отварят някои булеварди на София, други ще затворят за ремонт

ivan

Нов вид масови жилища ще се изграждат в София

ivan

3,1 млрд. лв. инвестирани досега по програма „Региони в растеж“

admin

Напишете коментар