Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Евросредства за над 200 млн. лева ще бъдат инвестирани в селските райони

Европейски средства за над 200 млн.лева ще бъдат инвестирани в селските райони за подобряване на инфраструктура и конкурентоспособността на земеделския и неземеделския бизнес. Това обяви министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева в МС.

Деветнайсет нови споразумения на Местните инициативни групи /МИГ/ по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие ВОМР“ от Програмата за развитие на селските райони /2014-2020 г./ бяха връчени от премиера в оставка Бойко Борисов на церемония в МС.

Правете внимателно обществените поръчки, защото това са много пари, призова Борисов. Той отбеляза, че тези средства ще се усетят от хората.

Министърът на земеделието посочи, че тези споразумения са финансирани от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони с над 71 млн. лева, по оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“ – с малко над 21 млн лева, по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ – с малко над 29 млн. лева. С това общите споразумения за тази година, които се договориха с 40 МИГ, включващи 74 общини, са общо за 205 млн. лева, които ще бъдат инвестирани с управлението от МИГ в селските райони за подобряване на инфраструктура и на конкурентоспособността на земеделския и неземеделския бизнес в тези райони, а населението, което ще бъде подкрепено по тези мерки, е над 1,5 млн., каза министърът. С това в частта, финансиране от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, програмата по този подход е договорена над 60 процента, допълни тя.

mzh-pari-02

Вижте още

Какво ни е известно за потайния милиардер, който купи bTV?

leni

Cathay Pacific ще получи 39 млрд. долара спасителни средства

leni

Очаква ли се завръщане на инвеститорите на европейските фондови пазари?

leni

Напишете коментар