Invest Build Media
Туризъм и Екология

Евростат: Всеки трети българин няма пари за излизане с приятели

Около 30% от българите не са можели да си позволят събиране с приятели на заведение заради финансови проблеми. Данните са от анализ на „Евростат” за материалните лишения, които са съпътствали европейските домакинства през 2014 г.

Около 26 на сто от българите под 25-годишна възраст, други 28 на сто от работещите българи на възраст 25-64 години и над 45 процента от по-възрастните ни сънародници – не са били в състояние да се изкушат от почерпка с приятели или семейства именно поради финансов недоимък.

Според същия анализ около 37% от българите не са били в състояние да си позволят редовна почивка или отдих отново поради финансови причини. По този показател почти всички възрастови групи събират почти еднакви проценти – младите под 25-годишни българи (38 на сто), работещите българи (28 на сто) и възрастните българи (34 на сто) – са нямали възможност за редовна почивка поради липса на пари през 2014 г.

Анализът сочи още, че лишен от средства за питие и вечеря навън е един на всеки 10 европейци. Пак поради липса на финанси 1 от всеки 6 европейци не е бил в състояние да си позволи и редовна почивка.

В дъното на класацията с най-ниски финансови възможности за почерпка с приятели са били унгарците и румънците – съответно 36 на сто и 35 на сто.

Проучването на Евростат за тези материални лишения на европейските граждани, е своеобразен източник за сравнителни статистически данни за разпределението на доходите, бедността и условията на живот в страните на ЕС-28.

Вижте още

Туристическият министър: Все повече България се търси като качествена дестинация

ivan

„Междузвездни войни” пристигнаха в Лондон с пътуваща изложба

admin

Българският паспорт: един от най-желаните в света

leni

Напишете коментар