Invest Build Media
Имоти и строителство

Нагласите и очакванията от строителството на АМ „Струма“ се обсъждат днес

Нагласите и очакванията на хората относно строежа на ЛОТ 3.2 на магистрала „Струма“ в участъка на Кресненското дефиле ще представи днес в Благоевград министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова.

Специално проучване беше проведено, за да се отчете мнението на хората от региона, а и от цялата страна относно строителството на магистралата.

От предложените четири варианта засега е предпочетен, така наречения източен вариант, който предвижда едната посока на движение – от Кресна към Симитли, да минава по настоящия път, който ще бъде ремонтиран. Другото платно – от Симитли до Кресна, ще бъде изнесено в източна посока по изцяло ново трасе с мостове и тунели. На някои места виадуктите ще достигат височина до 300 метра заради релефа на терена.

Останалите варианти са: строеж на 15-километров тунел; разширение на настоящия път през разлома и напълно изваждане на автомобилното движение от дефилето. В момента пътят през Кресненското дефиле е един от най-смъртоносните участъци в страната. Ако събере достатъчно подкрепа, проектът може да бъде финансиран и завършен до 2022 г.

Карта: БНТ

Вижте още

Даден бе старт на реновираната сграда на жп гарата в Пловдив

ivan

Карл Лагерфелд създава своя собствена марка хотели

admin

МРРБ предоставя над 606 хил.лв. за реконструкция на основни водопроводи в Хитрино

admin

Напишете коментар