Invest Build Media
Туризъм и Екология

Министърът на туризма: 580 души няма да могат да пътуват с „Алфатур“

580 души няма да могат да пътуват с „Алфатур“, има валидна застраховка – 1,4млн. лв., която ще покрие претенциите на хората. Това каза министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия във връзка с обявения фалит на туристическата фирма „Алфатур“.

Министърът в оставка уточни, че вчера спешно е свикала среща със застрахователи, с Комисия за защита на потребителите, с управителя на „Алфатур“, който не е отишъл, но по думите й днес ще се яви в министерството, за да даде информация за броя на туристите, които няма да реализират пътуванията си за предстоящите празници. „Към момента знаем, че 580 души няма да могат да пътуват с „Алфатур“ за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, тъй като фирмата обяви несъстоятелност”, обясни Ангелкова.

„Алфатур“ има валидна застраховка в размер на 1,4 милиона лева и е достатъчна, за да покрие всички претенции на хората, които към момента са закупили пакети от туристическата фирма. До 15 дни от представяне на подписан договор с „Алфатур“ и документи за извършено плащане, застрахователят е длъжен да възстанови парите на хората“, коментира тя.

„Застрахователната фирма ни увери, че максимално бързо ще възстановява средствата на хората, които предоставят документите. Обсъждахме и идеята хората, които искат все пак да реализират пътуванията си, да могат да го направят с друг туроператор, на който „Алфатур“ е бил турагент“, каза още Николина Ангелкова.

„Ще се предостави списък от компаниите, на които „Алфатур“ е продавала туристическите пакети като турагент“, каза още тя и обясни, че това ще прави застрахователят, въпреки, че не е негова дейност, за да може да се облекчат тези хора, които искат да пътуват.

Вижте още

Българите все повече посещават екзотични туристически дестинации

ivan

1 млн. лв. повече ще се изхарчат през 2018 г. за реклама на туризма

ivan

Нептун – Равадиново посрещна официално лято 2019

ivan

Напишете коментар