Invest Build Media
Туризъм и Екология

Министърът на туризма: 580 души няма да могат да пътуват с „Алфатур“

580 души няма да могат да пътуват с „Алфатур“, има валидна застраховка – 1,4млн. лв., която ще покрие претенциите на хората. Това каза министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия във връзка с обявения фалит на туристическата фирма „Алфатур“.

Министърът в оставка уточни, че вчера спешно е свикала среща със застрахователи, с Комисия за защита на потребителите, с управителя на „Алфатур“, който не е отишъл, но по думите й днес ще се яви в министерството, за да даде информация за броя на туристите, които няма да реализират пътуванията си за предстоящите празници. „Към момента знаем, че 580 души няма да могат да пътуват с „Алфатур“ за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, тъй като фирмата обяви несъстоятелност”, обясни Ангелкова.

„Алфатур“ има валидна застраховка в размер на 1,4 милиона лева и е достатъчна, за да покрие всички претенции на хората, които към момента са закупили пакети от туристическата фирма. До 15 дни от представяне на подписан договор с „Алфатур“ и документи за извършено плащане, застрахователят е длъжен да възстанови парите на хората“, коментира тя.

„Застрахователната фирма ни увери, че максимално бързо ще възстановява средствата на хората, които предоставят документите. Обсъждахме и идеята хората, които искат все пак да реализират пътуванията си, да могат да го направят с друг туроператор, на който „Алфатур“ е бил турагент“, каза още Николина Ангелкова.

„Ще се предостави списък от компаниите, на които „Алфатур“ е продавала туристическите пакети като турагент“, каза още тя и обясни, че това ще прави застрахователят, въпреки, че не е негова дейност, за да може да се облекчат тези хора, които искат да пътуват.

Вижте още

Китайци искат да разглеждат замъка край Равадиново

ivan

Туристическото министерство ще иска до 15 млн. лева за национална реклама за 2019 г.

ivan

Благой Рагин зове за повече реклама на българския туризъм

ivan

Напишете коментар