Invest Build Media
Туризъм и Екология

Временна организация на движението по време на „Сурва“ в Перник

Община Перник информира, че от утре сутрин ще влезе в сила временна организация на движението, която ще продължи през целия период на 30-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“. Тази инициатива има за цел улесняване на движението в града до завършването на фестивала в неделя.

В рамките на временната организация ще бъдат определени зони с пълна забрана за движение, както и зони с еднопосочно движение. Очакват се временни паркинги, а в някои улици ще се въведе еднопосочно движение, създавайки допълнителни паркоместа.

Улиците, по които ще бъде наложена пълна забрана за движение, включват „Радомир“, „Св. Св. Кирил и Методий“ (от кръстовището с улица „Г. Раковски“ до улица „Брегалница“), „Брегалница“, „Самоков“ (около Областната дирекция на МВР), „Физкултурна“, „Стримон“, „Петко Каравелов“, „Миньор“ (от кръговото кръстовище до светофара при улица „Отец Паисий“) и „Кракра“ (от кръстовището с улица „Струма“ до кръстовището с кръгово движение).

В някои от тези улици се въвежда еднопосочно движение, което, освен че създава допълнителни паркоместа, има за цел да улесни автомобилния трафик. Сред тях са „Отец Паисий“, „Кракра“, „Струма“ и „Физкултурна“.

Также, ще бъде разрешено паркирането в десните пътни ленти по бул. „Юрий Гагарин“ между улиците „Св. Св. Кирил и Методий“ и улица „Младен Стоянов“. Посетителите, паркиращи там, ще могат лесно да се придвижват до фестивалните дефилета с обществения транспорт на града.

Освен това временни паркинги за леки автомобили ще бъдат предоставени в дворовете на 6-о Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, Средно училище „Темелко Ненков“ и Природо-математическа гимназия „Христо Смирненски“.

За да се справи с повишеният трафик поради фестивала, спирката на градския транспорт на улица „Петко Каравелов“ временно ще бъде преместена на улица „Г. С. Раковски“. Следвайки временната организация, автобусите ще спират на новата локация.

На събота от 9:00 до 14:00 часа ще бъде въведена временна организация на движението на пътния възел „Даскалово“. За да се улесни придвижването на трафика от автомагистрала „Струма“ от София към Перник, ще бъде обособена директна лента. Пътуващите от този изход на магистралата няма да могат да продължат пътя си към село Драгичево и ще трябва да обърнат посоката на движение на пътния възел „Църква“ през бул. „Юрий Гагарин“.

Община Перник призовава всички участници в движението да спазват правилата и законите за движение по пътищата.

Над 10 000 участници, включително сурвакари, кукери, бабугери, джамалари и чуждестранни групи, ще участват в програмата на 30-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ в Перник. Маскарадните дефилета ще започнат утре и ще продължат в събота и неделя, предоставяйки възможност на всички желаещи да представят традициите на своя регион пред многобройната публика.

Вижте още

Въздушни превозвачи могат да предлагат хотелски резервации с регистрация като туроператори

ivan

Преоткриване на Историята: Разкопките в Перперикон откриват храм

Летният туристически сезон вече е „отписан“ от туроператорите

leni

Напишете коментар