Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции Имоти и строителство Туризъм и Екология

Боровец се конкурира с европейски ски курорти по цените на имотите

Според проучване на „Телеграф“ в български и чуждестранни брокерски агенции, цените на имотите в родния Боровец се конкурират успешно с тези в хитови ски дестинации в Австрийските и Италианските Алпи. Брокерът по недвижими имоти, Виктория Дачева, споделя, че този тренд на растящи цени не е характерен само за Боровец, но и за други български зимни курорти като Банско и Пампорово.

В момента в Боровец се строи нов комплекс, където четиристайният апартамент струва 232 626 евро. Сравнително, в планински туристически район в Австрия, можете да закупите жилище за 220 000 евро, което е с по-ниска цена с около 12 000 евро. Сред извън страната дестинации, предлагащи апартаменти на цени подобни на тези в България, е Каринтия в Австрия, където ваканционни имоти варират между 119 000 евро и 594 000 евро.

Дачева изтъква, че пазарът в българските ски курорти е специфичен, но същевременно отбелязва увеличение на цените. Най-голям интерес към имоти в България проявяват израелци, българи и хора от различни държави в Западна Европа.

В българските ски курорти се предлагат и по-малки имоти с цени под 50 000 евро. Ако обаче търсите модерен апартамент, аналогичен на тези в чужбина, ще трябва да разполагате с поне 200 000 евро. Пример за това е нов комплекс в Боровец, където четиристайният апартамент се предлага за 232 626 евро.

Цените не включват ДДС. В същото време, сделките с имоти в българските морски региони също са активни, като се посочва, че сделките по северното крайбрежие се фокусират основно върху градове като Варна.

Брокерите обясняват, че таксата поддръжка, обичайно задължителна за имотите в ски курортите, варира от 12 евро на квадрат до 15 евро на квадрат годишно и че повечето купувачи приемат тази такса като част от предлаганите удобства и сигурност на обекта.

Вижте още

КЕВР обяви 0,6% по-ниска цена на природния газ

ivan

Цените на жилищата в еврозоната растат стабилно

admin

Приложението I love Bulgaria дава възможност да се обучават младите хора

admin

Напишете коментар