Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Посочиха победител в конкурса за обновяване на Младежкия дом във Варна

Проектът на архитектите Петър Стефанов, Виктория Иванова и Елица Коева бе класиран на първо място в конкурса за изработване на идеен архитектурен проект за обща визия, изграждане на достъпна среда, ремонт и преустройство на Младежкия дом в града. Конкурсът бе организиран от Община Варна и местната структура на Камарата на архитектите в България, като целта бе цялостно обновяване на сградата във връзка с избора на Варна за Европейска младежка столица през тази година.

За участие в конкурса бяха подадени 10 проектни предложения. Шестчленно жури определи победителите, като водещите критерии за подбор бяха отличителна визия, бърза реализация, устойчивост по отношение на архитектурния облик и използваните материали.

В конкурса на второ място се класира проектът на арх. Нона Цекова и арх. Цветан Цеков, а на трето място – проектът на арх. Венцислав Неделчев. За победителите са предвидени парични награди. Предстои възлагане на следваща фаза на проектиране – технически архитектурен проект и работни детайли.

mladejki-dom-varna-proekt-02

mladejki-dom-varna-proekt-03

Вижте още

Няколко неочаквано добри примери как да използваме старите автомобилни гуми

Как да използваме класическото черно в интериорния дизайн

leni

Бляскава вила „пентхаус“ с изумителна гледка (СНИМКИ)

Напишете коментар