Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Туризъм и Екология

Кои са тайните хотели и бункери

За тези, които предпочитат да се отпуснат далеч от плажовете, претъпкани с туристи, този списък с хотели ще бъде истинска находка.

Всеки от тях се появи в британската програма The World’s Best Secret Hotels, която беше посветена на „проучването на най-скритите и отдалечени хотели на планетата, от подводни скривалища до самотни пустинни вили, от жилища на скали до колиби на върха на дървета“.

Caerwenfor Cottage, Уелс. Каменна вила в скали, образувани преди повече от 500 милиона години.

Тайни хотели по света: бункери, дирижабли и леговища

Фалшив бункер, Монмутшир, Уелс. Бункер от Втората световна война, построен, за да отблъсне германските бомбардировачи от следата на близки стратегически цели. Сега там има луксозен, елитен хотел.

Тайни хотели по света: бункери, дирижабли и леговища

Хотел Burgh Island, Девън, Англия. Когато този хотел е открит за първи път, това е 1929 г. Хотелът вече привлича каймака на обществото от 1920 г.: сред известните му клиенти са Ърл Маунтбатън от Бирма, драматургът Ноел Кауърд и летецът Ейми Джонсън.

Днес гостите идват тук, за да се насладят на помпозния стил Арт Деко. Но основната задача и трудност е поддържането на дейността на този хотел. Между другото, това място често е затворено поради непланирани приливи и отливи…

Тайни хотели по света: бункери, дирижабли и леговища

Хотел Sextantio Le Grotte della Civita, Матера, Италия. Това древно селище на върха на скала се смята за едно от най-старите постоянно обитавани места на земята. Хотелът е разположен в пещери, изкопани на дълбочина 30 метра, и се отличава с „монашеска простота“: няма телевизори, минибарове или електричество, а за осветление се използват свещи.

Тайни хотели по света: бункери, дирижабли и леговища

Хотел на дърво, село Харадс, шведска Лапландия. Снимката показва една от седемте структури, които изграждат хотела на дървото.

Тайни хотели по света: бункери, дирижабли и леговища

Shinta Mani Wild Hotel, Камбоджа. Този хотел е комплекс от 15 палатки дълбоко в пустинята и е достъпен само след три часа път с кола от Пном Пен. До хотела се стига само с 400-метров кабинков лифт.

Вижте още

Зимните курорти са с технически изправни лифтове, показват проверките

admin

Три плажа по Северното Черноморие отиват на концесия

ivan

Българите все повече посещават екзотични туристически дестинации

ivan

Напишете коментар