Invest Build Media
Туризъм и Екология

Безопасни ли са туризмът и отсядането в хотели по време на пандемия?

Има ли туризмът бъдеще в условията на пандемия? И ако да, какво е то ..

Темата се коментира пред НОВА от експертът в туризма Ивайло Кожухаров и Андрей Лилов, основател на технологични компании.

„С оглед на текущата ситуация с пандемията, някои от малките хотели, които са с 15-20-30 стаи, успяха през август и септември да реализират заетости, които са много по-високи от предходните години“, посочи Кожухаров. 

„Може би струпването на хора отблъсна туристите от по-големите хотели. Ситуацията в момента е безпрецедентна. Ако говорим за това дали хотелите са безопасни, към днешна дата отговорът е да. Заетостта им в момента е под 20%, така че струпване е почти невъзможно“, подчерта той.

Според Андрей Лилов пък в момента идвала една „малко позакъсняла революция“ на дигитализация на туристическия бранш.

„Хората искат да отидат на почивка, но все още страхът от пандемията е голям. Тепърва технологиите от типа на резервационните модули, ще навлизат все повече. Те не са нещо ново или страхотна иновация, но са промяна на средата, с която сме свикнали да пазаруваме“, посочи той.

Андрей Лилов каза още, че следващите месеци ще бъдат изключително трудни за бранша, но това е период, който туристическият сектор трябва да използва, за да се подготви.

„Първите, които ще тръгнат отново на почивки, ще бъдат младите хора“, отбеляза той.

Вижте още

Туристи опарени от големи забавяния в полети на България Еър

ivan

Валери Симеонов се закани и на алкохолния туризъм по Черноморието

ivan

Имението на Принс остава отворено за посетители постоянно

admin

Напишете коментар