Invest Build Media
Туризъм

Безопасни ли са туризмът и отсядането в хотели по време на пандемия?

Има ли туризмът бъдеще в условията на пандемия? И ако да, какво е то ..

Темата се коментира пред НОВА от експертът в туризма Ивайло Кожухаров и Андрей Лилов, основател на технологични компании.

„С оглед на текущата ситуация с пандемията, някои от малките хотели, които са с 15-20-30 стаи, успяха през август и септември да реализират заетости, които са много по-високи от предходните години“, посочи Кожухаров. 

„Може би струпването на хора отблъсна туристите от по-големите хотели. Ситуацията в момента е безпрецедентна. Ако говорим за това дали хотелите са безопасни, към днешна дата отговорът е да. Заетостта им в момента е под 20%, така че струпване е почти невъзможно“, подчерта той.

Според Андрей Лилов пък в момента идвала една „малко позакъсняла революция“ на дигитализация на туристическия бранш.

„Хората искат да отидат на почивка, но все още страхът от пандемията е голям. Тепърва технологиите от типа на резервационните модули, ще навлизат все повече. Те не са нещо ново или страхотна иновация, но са промяна на средата, с която сме свикнали да пазаруваме“, посочи той.

Андрей Лилов каза още, че следващите месеци ще бъдат изключително трудни за бранша, но това е период, който туристическият сектор трябва да използва, за да се подготви.

„Първите, които ще тръгнат отново на почивки, ще бъдат младите хора“, отбеляза той.

Вижте още

Разчитаме на българите за зимния сезон, каза министърът на туризма

galia

Ангелкова отчете ръст от 14% в туристическия бранш за първите пет месеца

admin

България изобщо не попада на картата на морските круизи в Европа

ivan

Напишете коментар