Invest Build Media
Туризъм и Екология

Държавата дала 1 млн. лева за Световната купа по сноуборд в Банско

Държавата е отпуснала 1 млн. лева за домакинството на Банско в Световната купа по сноуборд, обяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов.

„За 2018-а г., за да е световното в България и Италия, 10 млн. лева сме платили такса. Когато всички се захласваме, ръкопляскаме и се гордеем с нашите гимнастички… еми, за да бъде световното през 2018 г. в България и да им се насладим на живо, 1 милион такса сме изплатили предварително“, каза Борисов пред „Дарик“.

Той добави, че за състезанията по гребане в Пловдив са дадени 200 хил. лева, а за тенис турнира в София всяка година се отпускат по 500 хиляди. „За сноуборда, за да могат нашите прекрасни лидери в този спорт да дойдат в Банско – 1 милион лева…“

Борисов заяви, че Красен Кралев и е бил и ще бъде добър министър. Той допълни, че е много доволен от представянето на спортистите през тази година.

„Направиха се толкова неща (в спортната инфраструктура), които ако бяха лесни – щяха да бъдат направени още преди години от комунистите. Инвестициите довеждат резултатите след това. Седем милиона Кралев ми измъкна за „Фестивална“. Белмекен как го заварихме? Сега тече ремонт и става най-доброто за подготовка.“

Вижте още

Обявиха Стара Загора за най-добрия град за живеене в България през 2016 г.

ivan

Чужди туристи в Бургас лъжат, че са ограбени, полицията ги прибра

ivan

Има подозрение кой е майсторът на графити Банкси

admin

Напишете коментар