Invest Build Media
Имоти и строителство

Петкова ще подпише за изграждането на газовата връзка България – Сърбия

Кабинетът упълномощи министъра на енергетиката Теменужка Петкова да подпише Меморандума за разбирателство по проекта за изграждане на междусистемна газова връзка България – Сърбия между правителствата на двете страни. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Проектът на документа беше одобрен през октомври м. г. и неговата цел е да се ускорят дейностите по строителството на интерконектора. Подписването на Меморандума за разбирателство е продължение на сключеното на 14 декември 2012 г. споразумение между двете държави за строителството на междусистемната газова връзка.

Документът отразява актуализираните технически характеристики, изменени в резултат на изготвените през 2015 г. подробен устройствен план – парцеларен план, и технически проект за българския участък, както и съвместна пътна карта за изпълнението на проекта, представена на Европейската комисия през септември 2015 г.

Изпълнението на първата фаза по проектирането на българския участък на интерконектора приключи на 31 декември 2015 г. с финансиране от Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013 г. За втората фаза на проекта за изграждането му е предвидено финансиране чрез процедура за директно предоставяне на средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.

Вижте още

Започна вторият етап от ремонта на ул. Граф Игнатиев в София

ivan

Какво ще се строи на мястото на ИПК „Родина“?

leni

Все пак ще бъдат приети промени срещу строителството на повече високи сгради в столицата

ivan

Напишете коментар