Invest Build Media
Туризъм и Екология

Благой Рагин зове за повече реклама на българския туризъм

Туристическият бранш и геополитиката имат равен принос в съживяването на интереса към България като дестинация през последните две години. Това заяви Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация пред Bloomberg TV Bulgaria.

Постигнахме добри резултати в туризма, но за да бъдат устойчиви те, трябва да се акцентира върху рекламата, смята той. По думите му няма добър туризъм без реклама.

Рагин направи сравнение между България и Хърватия като материална база. Адриатическата страна обаче заделя 100 млн. евро за реклама годишно, които се връщат в хазната стократно, подчерта той. Това е капацитетът, който можем да реализираме, ако си сравним часовника с новите тенденции, каза Рагин.

Около 70 млн. лв. трябва да се заделят за реклама на туризма ни, пресметна специалистът. И предложи България да покани най-добрите международни експерти по маркетинг и туроператори на дискусия за ноу-хау как да рекламираме туризма си, за да има възвращаемост. „Има много добри практики, които можем да използваме“, каза Рагин.

Пътят не е да се рекламираме като нискобюджетна дестинация, категоричен е той. И обясни, че при ръст на доходите у нас, биха се повишили и цените на туристическите стоки и услуги, което би довело до по-висока добавена стойност. Рагин даде пример с Черна гора, която само за няколко години е извървяла този път и в момента реализира огромни приходи от туризъм.

Експертът призова за дебат за бъдещото развитие на туризма, а не за административни решения.

Вижте още

Каламата – 6 причини защо да посетим това невероятно място в Гърция

leni

120 хиляди българи ще празнуват Коледа в чужбина

ivan

„За“ и „против“ спорят за вината в случая с Национален парк „Пирин“

ivan

Напишете коментар