Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Ремонтират детското отделение на Пирогов с нов дизайн

Детското отделение в болница „Пирогов“ ще бъде модернизирано по инициатива на фондация „Америка за България“. То ще бъде съобразено изцяло с детските интереси, съобщи БНТ.

Целта на проекта „Малки герои“ е да направи болничния престой на децата по-приятен, но и да улесни работата на медицинските екипи при работата им с малките пациенти. Обновяването на детското отделение е допълнение към ремонта, финансиран от Министерството на здравеопазването, който се извършва в момента. Дизайнът ще бъде по модел на детския център „Музейко“.

Много скоро най-малките пациенти на „Пирогов“ ще могат да се запознаят отблизо с приказните герои, които правят вълшебства и им помагат да вярват в доброто. Белите стени вече няма да бъдат скучни и стресиращи. Върху тях ще оживеят популярните герои от детски приказки и филмчета, които вдъхновяват децата.

Проф. Асен Балтов, директор на УМБАЛСМ „Пирогов“: „Ще бъде направено допълнителното естетично оформление, което да накара децата да се чувстват по-комфортно, антистресово, така че все пак техният престой в „Пирогов“ да бъде все едно е в една модерна европейска и световна клиника.“

Новият дизайн ще бъде по модел на детския център „Музейко“ и ще включва образователни игри, които ще пренесат децата в една по-приятна и по-цветна атмосфера, която да помогне за по-бързото им възстановяване.

Ерик Рубин, посланик на САЩ в България: „С тази инициатива отличната клинична репутация на „Пирогов“ ще бъде допълнена от една топла, приветлива и стимулираща среда за всички участващи във възстановителния и лечебен процес.“

Ремонтът на детското отделение трябва да бъде окончателно завършен през септември, а за финалните щрихи на проекта ще се погрижи архитект Лий Сколник, който в момента участва и в изграждането на детска болница в Ню Йорк.

Вижте още

Уютна дървена къща в Арканзас (СНИМКИ)

Банята в Банкя отново връща блясъка си (СНИМКИ)

leni

Новият началник на ДНСК е архитект Иван Несторов

ivan

Напишете коментар