Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Стотици проекти очакват оценка по програма „Зелена София“

265 проектни предложения по програма „Зелена София“ са подадени за оценка в районите администрации.

„Това е най-големият брой проекти, подавани по програмата, от нейното създаване през 2011 година до сега, каза Лорита Радева председател на комисията по Екология в Столичния общински съвет.

Проектните предложения са прегледани в районите и 257 от тях са допуснати до оценка от комисията, назначена от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Най – голям брой проекти са подадени от етажни собствености – общо 197, а най- активни са граждани от районите Искър, Изгрев, Подуяне, Надежда, Младост и Слатина.

Със свои предложения в конкурса участват неправителствени организации, читалища, настоятелства на детски градини и училища.

„Комисията ще заседава през следващите 25 дни, за да извърши класиране на подадените гражданските проекти.

Списъкът ще бъде внесен за одобряване и публикуван на интернет страницата на общината“.

За реализация на проектите Столичната община предоставя безвъзмездно материали – растителност и паркова мебел на стойност 400 000 лева. В проекта гражданите участват с идея и труд като реализират проектите в междублоковите пространства в столичните квартали и се задължават в рамките на 3 години да поддържат изграденото озеленяване.

Всички проекти, спечелили финансиране трябва да бъдат изпълнени до 31 ноември. Доставката на посадъчния материали ще бъде извършена в края на септември и началото на октомври, каза още Радева.

Вижте още

Испанка „строи“ магически скулптури от хартия

admin

Конкурс ще определи финалната визия на небостъргача „Парадайс Тауър“

ivan

Изготвиха констативен протокол за опожарените Тютюневи складове

admin

Напишете коментар