Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Стотици проекти очакват оценка по програма „Зелена София“

265 проектни предложения по програма „Зелена София“ са подадени за оценка в районите администрации.

„Това е най-големият брой проекти, подавани по програмата, от нейното създаване през 2011 година до сега, каза Лорита Радева председател на комисията по Екология в Столичния общински съвет.

Проектните предложения са прегледани в районите и 257 от тях са допуснати до оценка от комисията, назначена от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Най – голям брой проекти са подадени от етажни собствености – общо 197, а най- активни са граждани от районите Искър, Изгрев, Подуяне, Надежда, Младост и Слатина.

Със свои предложения в конкурса участват неправителствени организации, читалища, настоятелства на детски градини и училища.

„Комисията ще заседава през следващите 25 дни, за да извърши класиране на подадените гражданските проекти.

Списъкът ще бъде внесен за одобряване и публикуван на интернет страницата на общината“.

За реализация на проектите Столичната община предоставя безвъзмездно материали – растителност и паркова мебел на стойност 400 000 лева. В проекта гражданите участват с идея и труд като реализират проектите в междублоковите пространства в столичните квартали и се задължават в рамките на 3 години да поддържат изграденото озеленяване.

Всички проекти, спечелили финансиране трябва да бъдат изпълнени до 31 ноември. Доставката на посадъчния материали ще бъде извършена в края на септември и началото на октомври, каза още Радева.

Вижте още

Фандъкова уволни шефа на строителния контрол в София Влади Калинов

ivan

Малка лятна къща с морско излъчване

leni

Чешки архитект построи къща на пиедестал

ivan

Напишете коментар