Invest Build Media
Имоти и строителство

Проверки за качеството на стъклопакетите откриват нарушения

Агенцията за метрологичен и технически надзор започна проверки на качеството на стъклопакетите, които се предлагат у нас. Проверките обхващат 5 града и показват, че над половината от производителите нямат документи за качеството на стоката си. Проблемните стъклопакети са спрени от продажба, предвидените в закона глоби са от 5 до 15 хил. лева.

Липсата на документи за качеството на предлаганите стъклопакети, лишава хората от информация за най-важните показатели при този вид стока: топлопроводимост, звукоизолация и взломоустойчивост.

Нашият съвет е да си следят за документите, които трябва да придружават и които те трябва да изискват, както и, разбира се, счетоводните документи, като фактури, договори и т.н., защото те са им доказателството, че те са закупили тази дограма от дадения производител, посъветва купуващите стъклопакети Мирослав Йотов от Държавната агенция по метрологичен и технически надзор.

Основният риск при покупка на некачествен стъклопакет е по-бавното изплащане на инвестицията от очакваното, а при дограмите – увисването им, пропускането на вода и образуването на мухъл.

Вижте още

Скоро стартират обществени поръчки за строителството на още 137 км от магистрала Хемус

ivan

Жители от софийски квартал на протест срещу строеж на частно училище

leni

Сградите в текущо изпълнение продължават по програмата за саниране

admin

Напишете коментар