Invest Build Media
Имоти и строителство

Проверки за качеството на стъклопакетите откриват нарушения

Агенцията за метрологичен и технически надзор започна проверки на качеството на стъклопакетите, които се предлагат у нас. Проверките обхващат 5 града и показват, че над половината от производителите нямат документи за качеството на стоката си. Проблемните стъклопакети са спрени от продажба, предвидените в закона глоби са от 5 до 15 хил. лева.

Липсата на документи за качеството на предлаганите стъклопакети, лишава хората от информация за най-важните показатели при този вид стока: топлопроводимост, звукоизолация и взломоустойчивост.

Нашият съвет е да си следят за документите, които трябва да придружават и които те трябва да изискват, както и, разбира се, счетоводните документи, като фактури, договори и т.н., защото те са им доказателството, че те са закупили тази дограма от дадения производител, посъветва купуващите стъклопакети Мирослав Йотов от Държавната агенция по метрологичен и технически надзор.

Основният риск при покупка на некачествен стъклопакет е по-бавното изплащане на инвестицията от очакваното, а при дограмите – увисването им, пропускането на вода и образуването на мухъл.

Вижте още

Ремонтът на пътя през Владая продължава от днес в нов участък

ivan

Общини могат да кандидатстват по ОП „Околна среда“ за ремонт на язовири

admin

Строителната продукция – все още около най-ниската си стойност у нас

admin

Напишете коментар