Invest Build Media
Туризъм и Екология

Николина Ангелкова очаква най-добрия туристически сезон от 10 години насам

Това ще е най-добрият туристически сезон в сравнение с последните 10 години. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за Нова телевизия. „От последните 10 години насам, а може би и повече, съобразно данните, имаме най-силното първо шестмесечие в туризма.

Имаме 28% ръст за юни месец в сравнение с юни миналата година. За шестмесечието като цяло е 15%”, съобщи министър Ангелкова, като уточни, че ръстът идва основно от морето. „Нашият водещ туристически продукт е морският. Най-впечатляващото е, че имаме 65% ръст на немски туристи за юни месец, а общо за шестмесечието – 40%”, отбеляза тя.

Туристическият министър посочи, че събитията в Турция придават само добавена стойност към ръста в туризма, а основно той идва от работата на министерството с водещи туроператори. „От миналата година министерството работи с големите туроператори целенасочено на определена група пазари, които са ни в топ 10 и виждаме, че в момента във всичките имаме огромен ръст. При Полша само за юни месец ръстът е 177%, което е нещо впечатляващо”, заяви тя. Министър Ангелкова апелира всички хотелиери да подобрят материалната си база, за да може този ръстът да бъде устойчив и да се запази.

„Голяма част от наемателите и концесионерите спазват своята част от договорите. Голяма част от сигналите, които получаваме са свързани с компетенциите на други институции, което също е много важно, за да можем да ги ангажираме и тях. Например, че не навсякъде се издават касови бележки, така че НАП веднага да реагира”, отбеляза още тя.

tourism-grafika

Вижте още

Най-големият пътнически кораб за сезона пристигна във Варна

admin

Екоминистърът ще разговаря във Фейсбук със „зелени“ протестъри за Пирин

ivan

Амфитеатърът в Созопол се превърна в сцена на моден конкурс

admin

Напишете коментар