Invest Build Media
Строителство

Регионалният министър ще смени ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“

Най-вероятно утре ще бъдат готови имената в новото ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура“, обяви пред журналисти Николай Нанков, който поема длъжността на министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Борисов 3“, след официалната церемония, на която служебният регионален министър Спас Попниколов му предаде поста.

На въпрос дали предстои смяна на ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ министър Нанков отговори, че това влиза в плановете му. По думите му това ще бъде съгласувано с премиера, но вече има имена на членове на управителния съвет, които се обсъждат. „Нека да мине днешният ден. В утрешния ден ще говорим конкретно за имена. Факт е, че в Пътната агенция има изключително много неща, които трябва да свършим и забавени такива“, коментира той и допълни, че утре най-вероятно ще станат ясни и заместник-министрите във ведомството.

„Водим разговори с коалиционните партньори, с ръководството за евентуалните заместници, обсъждат се имена, но изчакайте още един ден“, отбеляза той, като уточни, че те ще бъдат експерти и хора от бранша, доказали се в Европа и национално ниво. „Ще създадем един отличен екип в министерството, с глобалната цел да продължим със същите темпове да развиваме инфраструктурата на страната“, заяви министър Нанков.

По думите му приоритетна остава и програмата за санирането. „Продължаваме програмата, ще видим какво са направили колегите за тези три месеца. Доста бяхме критикувани по темата, доста предложения имаше. Моето лично мнение е, че програмата би трябвало да бъде оптимизирана “, заяви министър Нанков. „Няма да бъдем ревизори, ще се запознаем какво наследяваме“, каза още той.

Вижте още

Регионалното министерство извърши проверка на саниращи се сгради в Перник и Бобол дол

ivan

Спират движението по част от АМ „Тракия“ заради изграждане на тол системата

ivan

Томислав Дончев призова строителния бранш да инвестира в образование

admin

Напишете коментар