Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Шато Месардие – един архитектурен оазис насред перлата Сен Тропе

Раят на богатствата и летните удоволствия Сен Тропе кипи от живот и настроение.  Малките улички изпълнени с ресторанти и магазини, тълпите туристи, които дебнат звездите, луксозните бутици, марината с блестящи яхти, атрактивния плаж Пампилон и…какво ли още не? Зелените хълмове с луксозните вили са сгушени между пинии и палми и над всичко това, на най-високия хълм, стои и „наблюдава“ лятната треска един хотел – Шато Месардие.

Някогашното Шато днес е нежен, луксозен и престижен хотел. Емблема на Сен Тропе и лукса. Потопен в най-красивата средиземноморска градина на Френската Ривиера, облян от жарките лъчи на слънцето, изпълнен със стил и изискан вкус.

Сградата на старото Шато е в центъра на приказната композиция и днес е само рецепция. Около него са пръснати елегантните къщи с апартаменти и всички екстри на хотела. Типичният средиземноморски цвят на сградите, архитектура в стил Сен Тропе, спазена във всеки детайл, богатството на растителни видове придава неповторим лукс и класа. Лазурният басейн, декориран с артистични фигури и детайли е мястото, където се събират звездните гости на хотела.

Дори и да не си гост на Шато Месардие, което всъщност е доста трудно и изисква резервация месеци преди настаняването, задължително трябва да се направи разходка в градините му или да се полюбуваш на красивия залез от терасите му в компанията на изкрящо шампанско.

Дълга е листата на гостите на легендарното Шато. Тук са отсядали най-известните и богати представители на бизнеса, политиката и шоуто при гостуването си в прочутото звездно „село“.

Спокойствието и елитарния стил нареждат Шато Месардие сред най-престижните хотели в Европа и света. И със сигурност – сред най-неповторимите и атмосферни кътчета на Средиземно море.

chateau-messardiere-01 chateau-messardiere-02 chateau-messardiere-03 chateau-messardiere-04 chateau-messardiere-05 chateau-messardiere-06

Вижте още

Урбанистът Ян Геел ще консултира изработването на дългосрочната визия за развитие на София като зелен град

admin

Невероятни идеи за обзавеждане на малък двор (СНИМКИ)

leni

Направиха триизмерна реконструкция на погребания от вулкан град Помпей

admin

Напишете коментар