Invest Build Media
Туризъм и Екология

Китайци искат да разглеждат замъка край Равадиново

Замъкът „Влюбен във вятъра“ ще стане център за привличане на китайски туристи и инвеститори на Балканския полуостров. През септември в него ще бъде открит офис на китайския институт по туризъм (China Outbound Tourism Research Institute), чрез който ще се предлага комбиниран туриситчески продукт в страните от региона.

За проекта си Замъкът е класиран на първо място и награден със златен приз в категорията „Качество на туристическия продукт“ на Световното туристическо изложение ITB China в Шанхай. Наградата бе връчена на собственика на замъка Георги Тумпалов от Волфганг Арлт – Директора на China Outbound Tourism Research Institute по време на официалното откриване на туристическия сезон в Созопол.

Преди официалното връчване бе представен пълният пакет от услуги, които предстои да бъдат предоставени на китайските туристи. На изложението в Шанхай проектът на Замъка успя да се пребори с други 300 000 проекта от целия свят. В категорията „Качество на туристическия продукт“ на второ място след „Влюбен във вятъра“ останаха кралските музеи Гринуич в Лондон.

Златното отличие нарежда българския атракцион до популярни дестинации, класирани на първите места в другите категории: Националния борд за туризъм на Емирство Шаржа от ОАЕ, световноизвестния курорт Бинтан Ризорт в Сингапур и Туристическият конгресен център на Лос Анджелис, предаде Стандарт нюз.

По инициатива на Европейската туристическа асоциация и на китайското правителството 2018 е обявена за година на интензивен туристически обмен, главно в посока от Китай към Европа. Китайският институт по туризъм насочва туристите към европейския континент чрез представителствата си в Пекин и Хамбург. Третото представителство на института ще бъде в българския Замък.

„Ако чрез офиса си тук ние успеем да привлечем само 1% от китайските туристи, това означава 14 млн. китайци да посетят България и съседните страни“, каза Волфганг Арлт, директор на китайския институт по туризъм. „Ние винаги се стараем да работим в перспектива и да предлагаме качествен продукт, който получи поредното международно признание. Вече насочваме погледите си към следващата година и отново ще бъдем новатори и фактор в туризма – не само в България, а и по света“, заяви собственикът на Замъка Георги Тумпалов.

Всъщност китайски туристи вече идват тук, уточни управителят на „Влюбен във вятъра“ Янко Кръстев. Замъкът вече активно се рекламира в Китай. Изработен е сайт на китайски език, преди дни журналисти от най-голямата агенция Синхуа са направили репортаж за него, дестинацията влиза и в програмите на китайските туроператори.

За китайските туристи в Замъка е разработена специална програма. От 2018 г. тук ще работят аниматори и гидове с китайски език, ще се предлага китайска кухня, туристите ще ползват отстъпка при нощуване в съседните хотели, експозала ще бъде предоставена на разположение на китайското правителство. Разработва се и нов проект „Един ден в живота на българите“.

Вижте още

Най-зловещите места на света (СНИМКИ)

leni

От 19 декември ще бъде достъпна по-голямата част от ски зона Пампорово

Парис Хилтън стартира своя верига от хотели

admin

Напишете коментар