Invest Build Media
Туризъм и Екология

Николина Ангелкова и Йорданка Фандъкова ще си сътрудничат в туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и обсъди с нея възможностите за съвместни инициативи в туризма, съобщиха от пресцентъра на министерството. София е сред най-търсените и обичани туристически дестинации у нас и до голяма степен е лицето на българския туризъм. Продължаваме активно да работим за привличане на повече туристи към богатото културно-историческото наследство на столицата, което го прави един от най-интересните градове в Европа, подчерта министър Ангелкова.

Столицата демонстрира през последните години устойчиви резултати в сектора, които се надграждат с повече туристи и приходи от техните визити, стана ясно по време на срещата. Данните за тази година са също много обнадеждаващи за нови ръстове.

Само за периода януари-април 2017 г. по данни на НСИ в категоризираните места за настаняване с над 10 легла в София са пренощували 18% повече лица спрямо същия период на 2016-а, като при чуждестранните граждани ръстът е 27%. Скокът в нощувките е общо 23%, а при чужденците той е 33%. Приходите от тези услуги за четиримесечието са общо над 46 млн. лв. и е регистрирано увеличение от 25%.

По думите на кмета Фандъкова София става още по-красива и привлекателна за все повече български и чуждестранни пътешественици след последните исторически открития и инфраструктурни промени. Столицата е атрактивна дестинация не само с многото си археологически паметници, минерални извори и фестивали, но и като любопитно място за поклоннически, зимен и планински, делови, събитиен и други видове туризъм.

Снимка: Министерство на туризма

Вижте още

Остров Сумба – спокойствието и красотата, от които имате нужда

leni

За почивните дни: БДЖ пуска над 13 хил. допълнителни места във влаковете

ivan

Еърбъс ще съкрати 15 000 човека

leni

Напишете коментар