Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Прогнозират рекордни инвестиции в бизнес имоти в Централна и Източна Европа

Инвестициите в бизнес имоти в Централна и Източна Европа се очаква да достигнат рекорд през 2017 г., пише онлайн изданието property-magazine.eu, като се позовава на данни на консултантската компания CBRE, съобщава Инвестор.бг.

През последните 12 месеца обемът на инвестициите в бизнес имоти на основните пазари в региона достига 12,2 млрд. евро. Предишната максимална стойност, отчетена през 2007 г., беше 9,8 млрд. евро, припомнят експертите.

Очаква се инерцията да продължи и през следващите месеци заради силните икономически фундаменти и атрактивната доходност спрямо пазарите на бизнес имоти в Западна Европа.

“Безпрецедентният обем на капиталите, насочени към пазарите на имоти в Централна и Източна Европа, е свидетелство за силните икономически фундаменти и растежа в региона. Конкуренцията за първокласните активи се засилва, заради което очакваме инвеститорите да станат по-агресивни в експанзията на основните пазари с второстепенни активи, както и сериозно да обмислят възможностите, които предлагат другите пазари в региона. Значителна доходност предлагат пазари като Унгария, Словакия и Румъния“, коментира Антъни Селман от компанията.

Основен двигател на инвестициите в бизнес имоти на основните пазари в Централна и Източна Европа са Чехия и Полша. Двете страни привличат съвкупно 75% от общия обем на инвестициите в бизнес имоти в региона.

През първото тримесечие на годината на пазара в Чехия са вложени 1,4 млрд. евро, което е повече от половината от общите инвестиции на водещите пазари в региона.

Инвеститорите се завръщат и на унгарския пазар с трансакции за над 500 млн. евро през първото тримесечие.

Най-атрактивни за инвеститорите са търговските площи с около 1,4 млрд. евро привлечени инвестиции. Офисите отиват на второ място по предпочитания на инвеститорите.

Вижте още

Булевард „Витоша“ е на 52-ро място сред най-скъпите търговски улици в света

admin

66 млн. лв. ще бъдат похарчени за градска среда и западнали индустриални територии

ivan

Българин сбъдна американската мечта с компания за 1 млрд. долара

leni

Напишете коментар