Invest Build Media
Туризъм и Екология

Туристи опарени от големи забавяния в полети на България Еър

Десетки полети на „България Еър“ бяха изпълнявани с огромни закъснения в последните дни. При някои от тях забавянията достигаха до половин денонощие. Проблемите продължиха и вчера, когато с часове закъсняха полетите за Тел Авив, Барселона и Малага, показа справка на в. „Сега“. Отменен бе и полет до Виена.

От авиокомпанията обясниха нарушенията в разписанията с лошото време в Русия. Заради това графикът на полетите между Бургас, Москва и Санкт Петербург през почивните дни е бил сериозно променен. Лошото време в Москва в петък срещу събота промени разписанието на стотици полети от летище Шереметиево, обясниха от националния превозвач. Освен това повреда на самолет наложи препланиране на полетната програма на „България Еър“ от и до Бургас и Москва, което бе съобразено и с организацията на руското летище, добавиха от компанията. И увериха, че са били осигурени храна и напитки, които се раздават на чакащите на всеки няколко часа. Много пътници са настанявани в хотели, където да си починат, докато се изпълни полетът им, заявиха от авиокомпанията.

Забавянията продължиха и вчера. „За да компенсираме закъсненията по линиите от и до Бургас, Москва и Санкт Петербург, натрупали се в изминалите дни, се налага да променим часовете на излитане на следните полети“, съобщиха от „България Еър“ и пуснаха списък на проблемните пътувания. С около 12 часа например е закъсняло излитането на самолета от София за Тел Авив. Проблем е имало и с полета на обратно. Отлагане с часове имаше и за полета до Барселона и обратно, както и по маршрута София – Малага, Малага – София.

Анулиран бе полетът до Виена в 15 ч. Това е било решено още в понеделник и пътниците са били уведомени, казаха от компанията. Те са били премаршрутирани за други полети. Усилията бяха насочени към това да се нормализират полетите към руските градове, добавиха от пресцентъра на „България ер“ и уточниха, че последните закъснения по тези направления се очаква да бъдат във вторник срещу сряда. Нормалният график за останалите полети би трябвало да бъде възстановен днес.

Закъсненията са нещо обичайно предвид лошото време, но проблемът е, ако хората не са били обезщетени или не са получили грижа от страна на компанията, която и да е тя, смята шефът на Института за оценки и анализи в туризма Румен Драганов. „Някои хора, останали по летищата, са получили само вода, а други и това не са получили. Това се отразява на имиджа на България, защото голяма част от тези хора са чужденци“, коментира той пред „Сега“.

По думите му единственото, което те могат да направят, е да търсят компенсация от компанията-превозвач. Дали и колко от тях са го сторили обаче е рано да се каже, още повече че закъсненията продължаваха и вчера. Според Драганов ситуацията много напомняла на скандала от 2011 г., когато заради неуредици между туроператора „Алма тур“ и „България Еър“ стотици руски туристи се оказаха блокирани на летището в Бургас.

Вижте още

Мобилно приложение дава изчерпателна информация за Рила

admin

Налагат жестоки мерки срещу пушенето на закрито в Гърция

ivan

Кои са най-добрите плажове за 2020г. според класацията на TripAdvisor

leni

Напишете коментар