Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Връчиха на ДСК приза Банка на годината

В ежегодния конкурс Банка на годината победител стана ДСК. Призовете винаги са били отражение на случващото се във финансовата среда, в която живеем, каза при откриването председателят на УС на Асоциацията „Банка на годината“ Валентин Панайотов.

По думите му тези награди не са препоръка за наградените банки, но са признателност към труда на хората, които работят в банковия сектор. Награди имаше и в още няколко категории. Пазарен дял – УниКредит Булбанк, Ефективност – Банка ДСК, Динамика на развитие – Пощенска банка, Чуждестранен банков клон – Ситибанк Европа, клон България.

В категория „Таен клиент“ спечели Societe Generale Експресбанк.

Чрез гласуване на сайта на Асоциацията е определен победителят в категория „Банка на клиента“ и това е Първа инвестиционна банка.

Специален диплом беше връчен на СИБАНК за сделката на годината в банковата система – придобиването на ОББ.

През годините критериите за оценяване претърпяха различни промени, но нито за миг не се отклониха от принципите си. От самото си създаване до днес оценката на банките винаги се е извършвала на база на финансова, публична информация, обявявана от Българската народна банка и от одитираните отчети на банките. Призовете винаги са били отражение на случващото се във финансовата среда, в която живеем.

dsk-banka-na-godinata-bta

Вижте още

Единственият кандидат за Общинска банка бе одобрен от столичните съветници

ivan

Проучване: Една четвърт от работодателите планират да наемат нови служители

ivan

Американската Дженерал Електрик иска централна роля за АЕЦ Белене

ivan

Напишете коментар