Invest Build Media
Туризъм и Екология

Откриха нов термален комплекс в курорта Св.Св. Константин и Елена

Ново и модерно водно съоръжение, предлагащо целогодишно възможности за балнеология, СПА и Wellness туризъм отвори в най-стария ни черноморски курорт „Св.Св. Константин и Елена“, съобщи в. „Черно море“. Със своите 14 басейна и водни съоръжения, разположени в непосредствена близост до морето, термалният комплекс съчетава лечебната сила на минералната вода с приятното усещане от полъха на морския бриз, ползите от морската вода и морския климат.

Умело комбинира условията за почивка, спорт, възстановяване и рехабилитация. Комплексът е разположен на площ от 6 000 кв. м., ненатрапчиво аранжиран с естествена зелена растителност и дава усещането за безметежност и спокойствие. Гостите могат да се насладят на четири обособени зони, осигуряващи им различни видове усещания и активности.

В Аква зоната посетителите на комплекса могат да се възползват от различни по големина, вътрешни и външни басейни, 25-метров плувен басейн, топъл минерален басейн, външна финладска сауна и джакузи, а за любителите на слънчевите лъчи е предвидена комфортна зона за плаж и релаксация. За най-малките посетители е на разположение специална детска зона с вътрешни и външни басейни с температура 32°, като два от басейните са подходящи и за бебета. Термалната зона предоставя условия за пълно възстановяване, рехабилитация и балнеолечение. Допълнителни вътрешни и външни басейни  оборудвани с множество водни струи, които спомагат за отпускане на мускулите и освобождаване от стреса.

Терапевтичният басейн с минерална вода с температура от 42° е подходящ за профилактика на болести на опорно двигателния апарат и периферната нервна система, за рехабилитация и подобряване на ортопедични и травмалогични състояния, при гинекологични и кожни проблеми. Посетителите могат да се възползват и от финландска и билкова инфраред сауни, хамам, парна баня, солна стая и вътрешен контрастен басейн.

За почитателите на физическите упражнения е осигурена възможност за индивидуални и групови спортни занимания, както и уреди за профилактика и рехабилитация – електролечение, магнитолечение и калолечение, и др. в уелнес зоната. Има обособена и зона за хранене.

Комплексът ще работи целогодишно и е подходящ както за еднодневни посещения, така и за дълги почивки. На разположение на посетителите са специално разработени от водещи специалисти програми за прочистване и елиминиране на токсините, за постигане на хармония и освобождаване от стреса и различни лечебни програми, които съчетават разнообразни процедури и физически активности, и дават възможност за целодневен престой в комплекса.

Аquahouse Thermal & Beach e част от инвестиционната програма на „Св.Св. Константин и Елена холдинг” АД за утвърждаването на курорта на европейската туристическа карта като целогодишна морска и СПА дестинация, която предлага почивки, морски СПА и Wellness уикенди и ваканции, условия за балнеология и рехабилитация, спорт и релакс, грижи за здравето и красотата, съобщават от холдинга.

spa-thermal-complex-constantine-02

spa-thermal-complex-constantine-03

Вижте още

Нови идеи за развитие на винено-кулинарния туризъм в Югозападна България

ivan

Катастрофална 2016 г. за Летище София, оплака се новият изпълнителен директор

ivan

40% от полетите на Ryanair ще бъдат възобновени през юли

leni

Напишете коментар