Invest Build Media
Имоти и строителство

Кметът на Варна обещава радикално решаване на проблемите с трафика в града

Проблемите с трафика на Варна ще бъдат радикално решени с изграждането на бул. „Васил Левски“, заяви в интервю за БНТ кметът на Варна Иван Портних. Той заяви, че са амбицирани в рамките на 1 година този път да е факт, а другата важна връзка е бул. „Сливница“, който ще отведе трафикът на тежкотоварните автомобили. След това основен акцент ще бъдат малките улици и междублоковите пространства. Министър Николай Нанков заяви, че ще отпуснат близо 70 млн. лева за укрепване на някои от най-важните свлачища, сред които и някои във Варна.

„Градът се разраства на юг, поради тази причина там са концентрирани огромни количества инвестиции. Предстои пълна рехабилитация на основните пътни артерии на Аспарухово. Това поставя въпроса за изграждане на втори мост. Вярвам, че така, както се намериха решения на проблеми трупани с проблеми, ще намерим и за това. Бул „Васил Левски“ предопределя бъдещето на новия мост. Искаме да развиваме Варна и като град на знанието, където младите хората да остават и да се реализират тук. Задължени сме да направим така, че младите хора да се чувстват добре и да имат условията за професионална реализация. 38.5% от бюджета на Община е за образование. Голямата ни амбиция е да построим сграда на Математическата гимназия, която е емблема на града“, обясни Портних.

Акцентът в управленската инфраструктурна програма на Министерството на регионалното развитие е развитието на Северна България и АМ „Хемус“. Тя ще стане реалност в рамките на не повече от 7 години и половина“, обяви още министър Николай Нанков, който призна че правителството има ангажимент до края на 2018 година да завърши с ремонта на Аспаруховия мост. Ще се стартира проектирането за строителство на Втори мост, свързващ Варна с Аспарухово и с Южна България.

Друг основен проблем на Варна са свлачищата, за които министър Нанков заяви, че ще има ресурс почти около 70 млн. лева, с които да укрепи някои от важните свлачища. Вижте в следващия репортаж кои са най-големите такива в региона и колко средства са необходими за тяхното укрепване.

Вижте още

ЧЕЗ започва ремонти и може да прекъсва тока до края на октомври

admin

Обновяват част от идеалния център на София от 2 юли

ivan

Европейската сметна палата ще проверява строителството на пътища у нас

ivan

Напишете коментар