Invest Build Media
Туризъм

Wizz Air реагира: Пуска допълнителен полет София-Лондон Лутън

Wizz Air ще пусне допълнителен полет София – Лондон Лутън със свой резервен самолет, базиран в Будапеща. Очаква се полетът да тръгне от летище София тази вечер в 21.30 ч. местно време. Засегнатите пътници са информирани от представителите на авиокомпанията за всички важни подробности. Това се посочва в официално становище на Wizz Air по повод на случаите с дублирани резервации за полетите София – Лондон.

От началото на тази седмица полетите на Wizz Air от София до Лондон Лутън регистрират изключително нисък процент на неявили се пътници. Това доведе до няколко случая на дублиране на местата, които при последваща резервация на пътниците за нов полет започнаха да се натрупват, засягайки все повече полети и пътници. Wizz Air работи усилено, за да намери решение на проблема и да спре лавинообразния ефект, се посочва в становището.

Законодателство за защита на потребителите, според Wizz Air, позволява известно надвишаване на броя резервирани места (overbooking) на най-популярните маршрути, за да предостави възможност на повече пътници да пътуват и да избегне наличието на празни места, ако пътник не се появи. Случаи, в които всички пътници се появяват за своя полет, са прецедент и при подобна ситуация доброволци сред пътниците получават допълнителни ползи срещу съгласието си да пътуват по-късно или пътниците, които са се чекирали последни, се регистрират за следващ полет и се компенсират съгласно законодателството за правата на пътниците.

При подобни случаи местен представител на авиокомпанията предоставя на засегнатите пътници информация за техните права (също и в писмена форма), както и за възможностите за резервиране на място за тях на друг полет. Правилата за компенсация са определени в Регламент 261/2004 на ЕС, който Wizz Air винаги спазва стриктно, посочват от авиокомпанията и се извиняват на всички пътници, засегнати от ситуацията с дублираните места.

Вижте още

Чадърите и шезлонгите на плаж ,,Силистар“ ще са до 5 лева

viktoria

Заемаме 6-о място по популярност в Русия като място за туризъм

ivan

Транспортният бранш у нас разчита на безлихвени заеми

leni

Напишете коментар