Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Депутати искат да национализират кръчма до парламента в Лондон за лично ползване

Депутатите от британския парламент обмислят да национализират кръчмата „Червения лъв“ докато парламентът на страната бива ремонтиран. Целта на депутатите е да се избегне наложена забрана срещу консумацията на алкохол, докато те са преместени временно в сградата на министерството на здравеопазването по време на обновителните дейности, пише „Гардиън“.

Сградата на министерството е една от три правителствени сгради, чиито собственици са финансисти от Близкия изток. Една от уговорките е , че на мястото няма да бъде сервиран алкохол. За да заобиколят ограниченията, някои депутати предлагат кръчмата „Червения лъв“, която се намира между парламента и министерството на здравеопазването, да бъде национализирана, като достъпът на обикновените хора в нея да бъде ограничен. В последствие се появяват данни, че собствениците на кръчмата са се обявили против и парламентарната подкомисия в последствие се е отказала от предложението.

През 2013 г. бившият министър председател Дейвид Камерън продаде три правителствени сгради на инвеститори от Близкия изток и от тогава правителството ги ползва под наем. Същевременно според „ситния шрифт“ на споразумението във въпросните сгради не може да се консумира алкохол.

Ремонтът на парламента трябва да започне през 2020 г. и е възможно да продължи до 2032 г. Депутатите имат три години срок да превърнат сградата на министерството на здравеопазването в действащ парламент.

Вижте още

На шесто място сме в ЕС по собствени жилища

admin

БНБ: Има лек ръст на лихвите по потребителските кредити в лева през юни

ivan

Глобалните цени на жилищата със сериозен ръст за последните две години

admin

Напишете коментар