Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Първата конференция Dare to Scale с участие на бизнес в София е на 23 октомври

Българският офис на глобалната предприемаческа организация Endeavor организира първата международна конференция Dare to Scale на 23 октомври 2017 г. в София Тех Парк, зала „Джон Атанасов“.

Събитието ще събере над 200 топ предприемачи, мениджъри, бизнес лидери и инвеститори от 27 страни. То се организира с подкрепата на глобалната структура на Endeavor, водещи международни компании, финансови институции и медии.

Целта на организаторите е създаването на платформа, чрез която предприемачите от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) да споделят предизвикателства и възможности за развитие. Endeavor Bulgaria има амбицията да играе ключова роля в разрастващата се предприемаческа екосистема в България и региона, предоставяйки помощ и ресурс на тези, които искат да разширяват своя бизнес глобално.

Специални гост-лектори на конференцията ще са:

Росен Плевненлиев, президент на България (2012-2017 г.)

Правийн Паранджоти, ръководещ дяловите инвестиции на Европейския инвестиционен фонд (EIF)

Карел Облук, бивш главен изпълнителен и технически директор на AVG Technologies (първата компания от Източна Европа, листната на Нюйоркската фондова борса)

Три ще са темите в сутрешната програма на конференцията:

Пътят към иновации и растеж

Осигуряване на глобален рисков капитал

Значението на структурите за подкрепа на предприемачите

Четири ще са дискусионните панели в следобедната програма:

Изкуството да мащабираш бизнеса си

С участието на: Кирил Бошов (председател на УС на Еврохолд България), Барбарос Йозбууту (съосновател на Iyzico), Карел Облук (бивш главен изпълнителен и технически директор на AVG Technologies); модератор – Божидар Нейчев (управляващ съдружник в PwC за Югоизточна Европа)

Привличане на капитал и инвестиции

С участието на: Джерамая Дейли (съосновател и управляващ партньор в Elephant VC), Правийн Паранджоти, (дялови инвестиции, Европейския инвестиционен фонд (EIF),  Денис Смит (партньор в Evolution Equity Partners),  Петя Димитрова (главен изпълнителен директор на Пощенска банка), модератор – Алън Тейлър (изпълнителен директор на финансовия инструмент на Ендевър – Endeavor Catalyst)

Предизвикателства пред растящите компании

С участието на: Пресиян Каракостов (основател на Titan Gate), Симон Калуза (изпълнителен директор на SAP за ЦИЕ), Рик Хес (бивш изпълнителен директор на Oracle), модератор –  Стефан Гугушев (управляващ партньор в „Гугушев & Партньори“)

Предприемаческа екосистема

С участието на: Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017 г.), Фернандо Фабре (Президент на Ендевър Глобъл), Васил Терзиев (съосновател на Telerik Academy); модератор –  Пламен Русев (основател и председател на Webit Foundation)

“Разрастването на един бизнес в глобален мащаб е почти изкуство. Малцина предприемачи са го постигали успешно, а част от тях ще бъдат говорители на Dare to Scale на 23 октомври в София. Имаме успешни примери и сред българските предприемачи и те също ще бъдат сред участниците в нашата конференция“, коментира Момчил Василев, изпълнителен директор на българския офис на Endeavor.

Конференцията Dare to Scale предхожда 75-тия Международен селекционен панел на Endeavor, на който София ще бъде домакин (за първи път в историята на Endeavor) на 23-25 октомври 2017 г.

Специално за панела в София ще пристигне основателят на Endeavor и една от влиятелните личности в предприемачеството в световен мащаб – Линда Ротенберг. Международните панели на Endeavor се провеждат 8 пъти годишно в различни градове по света – от Куала Лумпур до Сан Франциско и от Йоханесбург до Лондон. По време на панелите ментори и предприемачи от глобалната мрежа на Endeavor избират нови членове на своята общност на база утвърден от организацията алгоритъм за подбор.

Вижте още

Бил Гейтс с нов имот за 43 млн. долара

leni

Може да въведат горна граница на таксите за вписване

ivan

Домусчиеви продават Нова телевизия на собственика на БТК

Напишете коментар