Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Съветват хранителната промишленост да съчетава традиции и новаторство

„Хранителната индустрия е с водещи позиции в световната икономика и точно за това изложенията са особено ценни.  Те показват пред потребителите новите стандарти за висококачествени продукти“, заяви при откриването на международните специализирани изложби: Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфууд енд дринк  и СИХРЕ, заместник министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева.

„Изложенията, които откриваме днес, се отличават с голям авторитет, защото съчетават в едно традиции и новаторство. Презентираните продукти, предимно български, но и чуждестранни, са с високо качество и показват последните достижения и технологии в различните браншове“, подчерта Василева.

Mного е важно по веригата от фермата до трапезата да функционира ефективен модел за прилагане на единни стандарти за качество, както на суровинната база, така и за храната като готов продукт.

В това отношение Министерство на земеделието, храните  и горите  и  Българската агенцията по безопасност на храните спазват строг контролен механизъм  върху производството на хранителни продукти. Браншовите организации на производителите на млечни изделия, месни продукти,  хлебопроизводството и сладкарството залагат едновременно на традициите и новаторството, за да предложат на пазара висококачествени хранителни изделия.

Изложителите са се постарали да представят най-добрите си продукти.  Предложени са по атрактивен начин и сигурна съм, че ще впечатлят посетителите, заяви още Василева.

lozana-vasileva-maya-manolova-sihre-drugi-02

Вижте още

ГЕРБ обещават още свиване на държавния дълг на България

ivan

14 български проекта са одобрени по програмите на Европейската космическа агенция

ivan

Фандъкова: Дефектният участък от „Цариградско шосе“ ще се ремонтира изцяло през лятото

admin

Напишете коментар