Invest Build Media
Строителство

Падат ограниченията за движението на автомобили през тунел Витиня

Шофьорите на леки автомобили преминават без ограничения в тунела „Витиня“ на автомагистралата „Хемус“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. От 12.00 ч. е възстановено движението в обновената тръба за София, която е с ново осветление и системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване.

Със завършването на предвидените дейности автомобилният трафик от столицата към Северна България вече преминава без ограничения в двете тръби на най-дългия тунел у нас „Витиня“ (1195 м).

Възстановителните работи за повишаване на безопасността на движение в тръбата за София започнаха на 25 септември т.г., веднага след като бе пуснат трафикът в ремонтираната тръба за Варна и досега движението се извършваше двупосочно в нея.

Тръбата за София на тунел „Витиня“ вече е с енергоефективно LED осветление. Монтирани са 354 броя осветителни тела. Съоръжението е с нова електроснабдителна система, видеонаблюдение, пожароизвестителна и оповестителна система.

За повишаване безопасността на движение е монтирана светофарна уредба и променливи пътни знаци. Ремонтните дейности на съоръжението са изпълнени от „Автомагистрали“ ЕАД по договора за текущо поддържане на автомагистралния участък.

В сряда – 22 ноември, от 10.00 ч. до 16.00 ч., ще бъде спряно движението в тръбата за Варна за извършването на изпитвания на носимоспособността на мостовото съоръжение веднага след тунел „Витиня“, което също бе ремонтирано през последните месеци. По време на изпитването автомобилният трафик ще бъде пренасочен двупосочно в тръбата за София.

Снимка: АПИ

Вижте още

Нагласите и очакванията от строителството на АМ „Струма“ се обсъждат днес

admin

Ремонтират още 15 км от опасния път Русе-Бяла през 2018 г.

ivan

Улица „Граф Игнатиев“ в лошо състояние след проливния дъжд

ivan

Напишете коментар