Invest Build Media
Инвестиции

Вицепремиерът Захариева връчи наградите „Мистър и Мисис Икономика” за 2017 г.

Димитър Димитров, изпълнителен директор и член на Борда на директорите на „Софарма Трейдинг“ АД, получи наградата „Мистър Икономика 2017“, а управителят и собственикът на „Абритес“ ООД Елина Друмева – „Мисис Икономика 2017“, в едноименния конкурс, организиран от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи призовете. Церемонията „Мистър и Мисис Икономика” се провежда за седма поредна година от КРИБ, като за трети път партньор на събитието бе списание „Икономика”.

„Много неща ми харесаха днес. Чух „заслужени” няколко пъти. Нека да имаме самочувствие, защото всичко, което постигате е в резултат на вашия денонощен труд. Зад всеки Ваш успех стои труд, умения, иновативност”, обърна се вицепремиерът Екатерина Захариева към представителите на българския бизнес. Тя подчерта, че благодарение на доброто партньорство между държавата и бизнеса за първи път в историята брутният вътрешен продукт на страната ще достигне 100 млрд. лева. „Ръстът на БВП на нива около 4% вече е устойчив и ако запазим стабилността в държавата, той ще остане такъв и през следващата година”, изтъкна Захариева.

„Като външен министър ще презентирам България като добро място за живот и за инвестиции. Уверявам ви, че ако имате нужда от моята помощ като вицепремиер – аз съм насреща. Вече работим за намаляване на бюрокрацията, намаляваме и таксите. Заслугата за този БВП е и ваша. Нашата работа е да ви помагаме”, даде обещание към бизнеса вицепремиерът и външен министър.

Екатерина Захариева закри церемонията, отправяйки пожеланието и надеждата управителите на българските компании да работят с все повече амбиция и малко лудост, за да продължават да постигат такива успехи.

ekaterina-zaharieva-mr-mrs-ikonomika-01

ekaterina-zaharieva-mr-mrs-ikonomika-02

Вижте още

Световната верига болници MEDICALPARK открива представителство в София

ivan

Повече от 50 хиляди са заетите в автомобилната индустрия у нас

ivan

Проект за 5,8 млрд. евро ще свързва Варшава и Талин

leni

Напишете коментар