Invest Build Media
Туризъм

Връчиха Годишните награди в туризма

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи специалния приз „Изборът на българите” на тържествената церемония, на която бяха обявени Годишните награди в туризма. Наградата спечели музей-крепост „Баба Вида” – Видин и беше получена от кмета на Видин Огнян Ценков.

Председателят на парламента отбеляза, че с удоволствие връчва приза, спечелен в надпревара с много национални обекти. България е прекрасна страна и благодарение на съвместните усилия на правителството, общините, браншовите организации и бизнеса може да предложи хубав конкурентноспособен продукт, подчерта Цвета Караянчева. Тя изрази подкрепа за инициативата на Министерството на туризма България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.

През следващите шест месеца България ще председателства Съвета на ЕС и това е уникален шанс да представим страната ни като атрактивна туристическа дестинация, отбеляза председателят на Народното събрание и изрази увереност, че туристическият бранш ще оползотвори тази възможност.

Кметът на Видин Огнян Ценков благодари на всички, които са участвали в гласуването и са дали гласа си за крепостта „Баба Вида”. Тя е символ, тя е последната крепост на българската държава, подчерта той.

Министърът на туризма Николина Ангелкова посочи, че годишните награди дават възможност да се откроят най-качествените продукти в туристическия бранш. България има дадености да бъде целогодишна туристическа дестинация и може да развива всички видове туризъм, подчерта тя. Министърът на туризма заяви, че за първите десет месеца на годината България е била посетена от повече от 8 милиона туристи и това е предпоставка туризмът да се утвърди като един от водещите сектори на нашата икономика.

На обявяването на Годишните награди в туризма присъстваха столичният кмет Йорданка Фандъкова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Комисията по икономическата политика и туризъм на Народното събрание Петър Кънев, народни представители, ректорът на СУ „Св. Климент Охридски” Анастас Герджиков и др.

Вижте още

Министър Ангелкова: Ние проверяваме само плажовете

ivan

Павлова иска „солени глоби“ за неподготвени за зимата шофьори

admin

Страната ни е водеща в предпочитанията на германските туристи

ivan

Напишете коментар