Invest Build Media
Туризъм

Забраната за полети от Великобритания към Гърция се удължи

През последните няколко дни, от Гърция се съобщиха много мерки относно пътуванията и туризма в страната. Една от тях е, че се удължава забраната за полети от Великобритания за Гърция.

Премиерът Кириакос Мицотакис потвърди, че до 15 юли няма да бъдат разрешени полети от Обединеното кралство. Страната се отваря за други европейски националности, с изключение на Швеция и Англия, на 1 юли.

Притесненията за високите нива на коронавирусна инфекция както във Великобритания, така и в Швеция доведоха до отмяна на първите две седмици на юли за авиокомпаниите и туроператорите от двете страни.

Двете страни трябваше да подпишат споразумение за създаване на „коридор за пътуване“, тъй като именно Гърция е една от най-популярните държави за британските летовници. През миналия уикенд тя беше обявена за една от страните, в които лятната ваканция би била възможна без карантина за две седмици при завръщане във Великобритания и британците имаха големи надежди, че ще имат зелена светлина за лятната ваканция на гръцките плажове.

 

Вижте още

Предвид настъпилата криза, 23% от собствениците на хотели смятат да ги затворят временно

viktoria

Министър Ангелкова отчита рекорден ръст в туризма у нас

admin

Общини се оплакаха от сивия сектор в хотелиерството

admin

Напишете коментар