Invest Build Media
Туризъм и Екология

Забраната за полети от Великобритания към Гърция се удължи

През последните няколко дни, от Гърция се съобщиха много мерки относно пътуванията и туризма в страната. Една от тях е, че се удължава забраната за полети от Великобритания за Гърция.

Премиерът Кириакос Мицотакис потвърди, че до 15 юли няма да бъдат разрешени полети от Обединеното кралство. Страната се отваря за други европейски националности, с изключение на Швеция и Англия, на 1 юли.

Притесненията за високите нива на коронавирусна инфекция както във Великобритания, така и в Швеция доведоха до отмяна на първите две седмици на юли за авиокомпаниите и туроператорите от двете страни.

Двете страни трябваше да подпишат споразумение за създаване на „коридор за пътуване“, тъй като именно Гърция е една от най-популярните държави за британските летовници. През миналия уикенд тя беше обявена за една от страните, в които лятната ваканция би била възможна без карантина за две седмици при завръщане във Великобритания и британците имаха големи надежди, че ще имат зелена светлина за лятната ваканция на гръцките плажове.

 

Вижте още

ЕС няма да отвори границите си за Русия поне до средата на август

viktoria

80% от българите копнеят за почивка в планината

ivan

Туристическото министерство ще иска до 15 млн. лева за национална реклама за 2019 г.

ivan

Напишете коментар