Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Българите харчим най-много пари за интернет и телефон в Евросъюза

Българите харчат най-много за интернет и телефон в Европа и най-малко за застраховане. Изводите са на европейската статистика (Евростат), според която България е първенец в ЕС по разходи за комуникации, съобщи Нова телевизия.

Числата показват как разпределяме парите си. Според Евростат, харчим повече от средния европеец за храна, за алкохол и цигари и за гориво. Но не колкото Люксембург и Естония, които са най-разточителни в пиенето и пушенето.

За гориво отиват почти 8 на сто от доходите ни- повече от средното, но не толкова щедро като в Словения, които харчат 10 процента от парите си, за да напълнят резервоара.

Не сме толкова смели в харченето обаче за дрехи и обувки, отчита Евростат. Даже сме последни.

Заделяме само 3 процента от парите си за това. Първото ни място е за разходите за интернет, телефон и пощенски услуги. Почти двойно плащаме в сравнение с останалите, за да общуваме.

Експертите съветват, освен харчовете, да направим разчет и на заделените пари. И ако искаме да имаме стабилни лични финанси, най-добре да отделяме настрана поне 10% от месечния си доход, какъвто и да е той. Правилото е златно, но не винаги изпълнимо.

Вижте още

Предупреждават за опасност от надути цени на имотите в Европа

ivan

Офис пазарът е в още по-тежка ситуация заради коронакризата

leni

Lufthansa и германското правителство постигнаха споразумение за спасителен план от 9 милиарда евро

leni

Напишете коментар