Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Стартира национален конкурс за дизайн ПРОпорция

„ПРОпорция“ DDA 2016 е поредната мащабна инициатива, която dibla.com реализира в стремежа си да покаже таланта на дизайнерите в България и техните безусловни възможности. Конкурсът е първи по рода си като концепция, мащаб и награден фонд, правен до сега у нас.

Инициатива е отзвук на високите позиции на платформата и стабилните партньорства, които изгради през годините с най-големите фирми в бранша. Благодарение на това, дългогодишното желание на дизайнерите за престижен конкурс с голям награден фонд, в който да покажат креативните си проекти, се сбъдна.

„ПРОпорция“ Dibla Design Awards 2016 се провежда за първа година и включва две основни категории – „Интериорен дизайн“ и „Продуктов дизайн“. Всеки желаещ може да участва с неограничен брой проекти във всички задания. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония по награждаване, и ще се отразят от водещите медии в областта и всички канали на националната платформа dibla.com.

Като комплимент и специална награда, по време на церемонията, платформата dibla.com ще връчи приз „дизайнер на годината“. Отличието се присъжда за развитие и принос в българския дизайн и популяризирането му на национално и международно ниво. Инициативата е провокирана от западни модели за развитие на икономиката, които сочат, че конкурсите са от основна важност за успешното популяризиране на иновацията в предлаганите стоки и услуги.

Трите подкарегории в състезанието са формирани с цел предложенията да подобряват средата и начина на живот, да дават решения на възникнали проблеми и да създават иновации, които водят до естествено развитие и еволюция в потреблението. Всяка от тях е структурирана така, че да решава проблем на българския пазар и да дава готови адекватни предложения, да включва използването и комбинирането на продукти и материали от фирмите-партньори на конкурса, което осигурява възможност за реализиране на проектите от заинтересовани страни и ги прави пазарно ориентирани.

ПОДКАТЕГОРИИ:

  • Хотелска стая – 4****
  • Открита зона за релакс / изнесено СПА за домашна употреба
  • Обособена зона за разговори в openspace офис

„ПРОпорция“ DDA 2016 се организира с пълната подкрепа на девет от най-успешните фирми в страната, предлагащи продукти и услуги за интериора – BAUHAUS, CarpetMax, DJIA, Diem, Ideal Standard, NOLA7, Prisma, Salex и Schneider Electric. – фирмите, които подкрепят развитието на дизайна в България и ценят високо резултатите, които могат да се постигнат чрез вложен дизайнерски подход при проектирането на интериорна среда и мебели.

Платформата от години се стреми да изгражда различни партньорства, което допринася за по-добрата информираност на проектантите и за по-успешната реализация на предлаганите продукти и услуги на пазара. С всяка изминала година фирмите-партньори се увеличават и това сериозно допринася за повишаване нивото на предлаганите у нас стоки и услуги в областта на интериора. Dibla.com е единствената по рода си платформа, отразяваща нивото на дизайна в България, съществува над 12 години, първоначално като виртуално сдружение и основен канал за обмяна на опит и идеи. От нея стартират някои от най-популярните български интериорни и продуктови дизайнери.

Днес изцяло обновената платформа dibla.com е основен информационен канал в областта и е отговорна за едни от най-мащабните инициативи в сферата, с което се превърна в първата по рода си реална устойчива среда, в която дизайнери, производители, доставчици и крайни клиенти общуват помежду си, създават контакти, възлагат и печелят поръчки. Платформата издава луксозно издание – годишен каталог „Най-доброто от интериорния дизайн“, реализира множество неформални събития между дизайнери и производители/търговци (TIE UP), както и осъществи първия бизнес форум DESIGN>PEOPLE в интериорния бранш.

Поредното мащабно дело на Dibla.com e националният конкурс за дизайн „ПРОпорция“ Dibla Design Awards 2016.

КАНДИДАТСТВАНЕ И СРОКОВЕ:

  • Регистрация в конкурса до 20.08.2016 г. на е-mail: contest@dibla.com
  • Краен срок за подаване на проекти: 31.10.2016 г. на е-mail: contest@dibla.com

Вижте още

Съвети за евтини решения – подобрения и ремонти у дома

viktoria

Нов град ще изникне близо до София

admin

НДК светва в зелено тази вечер

admin

Напишете коментар