Invest Build Media
Имоти и строителство

Четири оферти подадени за проектант на ремонта на Дом 2 на резиденция Бояна

Четири са архитектурните бюра и обединения, които са подали оферти за проектиране и упражняване на авторски надзор при изпълнение на основния ремонт на Дом№2 в резиденция „Бояна“, предвид подготовката на сградата за предстоящото българско председателство на Европейския съюз. Това е една от трите основни сгради, които ще бъдат използвани след 2018 г. за представителни цели, съобщи gradat.bg.

Засега е обявена само поръчка за проектиране, с предварителна стойност 375 000 лв. без ДДС, а ремонтът на сградата ще струва над 15 млн. лв.

Предвижда се създаване на архитектурен проект, свързан с предстоящия ремонт на сградата и сградните инсталации, както и въвеждането на енергоефективни мерки. Кандидатите за проектант са:

  • ДЗЗД Обединение „Устойчиво развитие“, обединява фирмите „Цикалов и архитекти“ ЕООД и „Инвестиционно проектиране“ ЕООД
  • Обединение АРБО, включва проектантските фирми ЕКСА АД и САИД ООД.
  • ДЗЗД „Ен Ес Райс“, обединява „Ен ЕС Проект“ ЕООД и „Фор Райс“ ООД
  • Зандер ЕООД

Четиримата участници трябва да подадат в срок исканите допълнително документи или такива, пропуснати в офертните предложения.

Заданието изисква от проектантите да запазят максимално съществуващия архитектурен облик на сградата в екстериорно и в интериорно отношение, поради представителността й и високата ценност на елементите в нея.

Сградата е с обща РЗП 30 000 кв. м. Тя е строена през 1973 г. и досега не е правен ремонт.

В Дом №2 има два ресторанта с по 70 места, рецепция, лоби бар, киносалон, администрация, плувен басейн, сауна и фитнес, зали за конференции. Входното фоайе, партерът, стълбищата и първият етаж са с мраморен под.. Таванът над основното фоайе е изработен от дървени пана.

Всички прозорци и врати са от австрийска алуминиева елоксирана дограма. Покривът на сградата е изцяло от медна ламарина.

Вижте още

15% спад в строителната продукция за април

leni

Държавата ще строи булевард за 20 млн. лв. за новия завод на Фолксваген

ivan

Новият пловдивски мол ще е построен след година и половина

leni

Напишете коментар